Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ενισχύει τους απόρους φοιτητές

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ενισχύει τους απόρους φοιτητές

Μέχρι τώρα έχουν καταστεί υπότροφοι 81 φοιτητές - Το συνολικό ποσό, το οποίο έχει διατεθεί από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας ανέρχεται στις 900.000 ευρώ

mesinia12
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ενισχύει τους άπορους φοιτητές. Από το 2010 σημαντική είναι η οικονομική βοήθεια, η οποία προσφέρεται από το Ίδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» προς τους Μεσσηνίους φοιτητές, με έκτακτα βοηθήματα αλλά κυρίως με μηνιαίες υποτροφίες. Μέχρι τώρα έχουν καταστεί υπότροφοι 81 φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Το συνολικό ποσό, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται στις 900.000 ευρώ.

Επίσης, επιπλέον των υποτροφιών, σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 130 φοιτητές της Μεσσηνίας καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς: α) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους,β) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας,ε) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, στ) τους φίλους του Ιατρού Ιωάννου Μίχου, οι οποίοι εις μνήμην του διέθεσαν το χρηματικό ποσό της Υποτροφίας για έναν φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Μπόρις Τζόνσον: Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «ίσως είναι πιο θανατηφόρο»

Χαλάει ξανά ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης