Καφούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Αν δεν άνοιγε η αγορά τώρα, οι συνέπειες δεν θα καλύπτονταν με κανένα μέτρο

Καφούνης (ΘΕΜΑ 104,6): Αν δεν άνοιγε η αγορά τώρα, οι συνέπειες δεν θα καλύπτονταν με κανένα μέτρο

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας εξέφρασε αισιοδοξία για την εικόνα της αγοράς

emporio-1
«Αν δεν προχωρούσαμε στο άνοιγμα της αγοράς τώρα, θα είχαμε συνέπειες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν με κανένα μέτρο στήριξης» ανέφερε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης.

Με χαμόγελα και αισιοδοξία μέσα κι έξω από τα καταστήματα, κύλησε η πρώτη μέρα επανεκκίνησης του εμπορίου κατά τον κ. Καφούνη ο οποίος είπε πως ήταν μία καλή Δευτέρα καθώς κινήθηκαν όλες οι αγορές εξίσου.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως είχε ένα άγχος για την πρώτη μέρα, μα είναι αισιόδοξος ότι θα κερδηθεί το στοίχημα, στέλνοντας στους καταναλωτές το μήνυμα πως δεν χρειάζεται να βιαστούν όλοι σήμερα, καθώς όπως είπε «έχουμε ενάμιση μήνα μπροστά μας, με μεγάλες εκπτώσεις, να μοιραστούμε μέσα σε αυτό τον ενάμιση μήνα τη βόλτα μας, να τηρήσουμε το δίωρο, να δώσουμε χρόνο και στον επόμενο».

Αναφερόμενος στις εκπτώσεις και στις καλές τιμές τις χαρακτήρισε «μονόδρομο» καθώς οι έμποροι έχουν ανάγκη να φύγουν τα εμπορεύματα και να προμηθευτούν τα νέα. Σε ερώτηση για το αν έχουν ανοίξει όλα τα καταστήματα, ο κ. Καφούνης απάντησε θετικά, πλην περιπτώσεων που παραμένουν ελάχιστοι εργαζόμενοι σε αναστολή. Στόχος είναι, όπως σημείωσε, να καταφέρουν μέσα σε αυτή την εκπτωτική περίοδο να εισπράξουν περίπου το 50% της περσινής χρονιάς, το οποίο φαντάζει αισιόδοξο, όπως επεσήμανε «πέρυσι είχαμε έναν τζίρο περίπου 5 δισ., φέτος αν εισπράξουμε 2,2 δισ. είναι ένα αισιόδοξο σενάριο».

Τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα μέτρα στήριξης πρέπει να παραμείνουν, όπως και παραμένουν για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθώς όπως είπε, έχει χαθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.


Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός στα 24 του ο γιος του supermodel Στέφανι Σέιμουρ και του μεγιστάνα Πίτερ Μπραντ

Μπελ Ντελφίν: Σάλος με πρόσφατες αναρτήσεις μοντέλου του OnlyFans που «προωθούν τον βιασμό»

Έγκλημα στα Χανιά: Την δολοφόνησε με 14 μαχαιριές - Της έκοψε την καρωτίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης