Καιρός στην Αθήνα: Χιονίζει στα βόρεια προάστια

Καιρός: Από το ύψος της Κηφισιάς και πάνω το έχει «στρώσει», ασθενής χιονόπτωση το πρωί στη Φιλοθέη, την Αγία Παρασκευή, το Ψυχικό, χιόνια και στο Γέρακα Αττικής - Η εξέλιξη του καιρού σε χάρτες του meteo με πρόβλεψη ανά τρίωρο - Ασθενή και παροδικού χαρακτήρα φαινόμενα

xionia_athina
Χιόνια είδαμε σήμερα το πρωί και στα βόρεια προάστια της Αττικής!

Ο καιρός στην Αθήνα θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα άστατος.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι, που από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσει.

Όπως μεταδίδει το weatherathens η επιδείνωση του καιρού στην Αττική έχει ξεκινήσει ήδη από τα βορειοανατολικά. Οι χιονοπτώσεις στην Αττική, δεν θα έχουν ωστόσο κάποια αξιόλογη ένταση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιτρέψουν στον «λευκό επισκέπτη» να φτάσει σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα. 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο καιρός άρχισε να κλείνει και πάλι, με την περιοχή του Διονύσου, της Εκάλης, της Δροσιάς, του Αγίου Στεφάνου, αλλά και της Κηφισιάς να βλέπουν τελικά χιονόπτωση.  Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και  στην Φιλοθέη, την Αγία Παρασκευή, το Ψυχικό, χιόνια βλέπουν οι κάτοικοι και στο Γέρακα Αττικής.

Το 60% - 70% της χώρας μας ντύθηκε στα λευκά με το χιόνι να στρώνεται ακόμη και δίπλα στη θάλασσα στο Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο ενώ ταυτόχρονα στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος κατρακύλησε κοντά στους -18 βαθμούς κελσίου. 

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» καθώς το βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη. Από τις νυκτερινές ώρες και έως το ξημέρωμα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν, όπως αναμενόταν, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας, θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα μειούμενες σε ένταση και έκταση.

Χιονόπτωση στην Αττική
Κλείσιμο

Δείτε βίντεο: Χιονόπτωση στην Πεντέλη, το πρωί της Δευτέρας

Χίονια στην Πεντέλη




Χιόνια στα Γλυκά Νερά




Kαλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι! Μου γράψατε ότι χιόνισε μέχρι την Αίγινα τελικά! :) Σε ποιές περιοχές...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, January 17, 2021

Γενικά τα φαινόμενα στις κατοικημένες περιοχές θα είναι ασθενή και παροδικού χαρακτήρα, οπότε δεν αναμένονται χιονοστρώσεις παρά μόνο στα ορεινά και σε μερικά ημιορεινά τμήματα άνω των 400-500 μ. και πιθανώς στη Δυτική Αττική  λίγο χαμηλότερα.


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Διόνυσο και τη Λεωφόρο Καλάμου χθες αργά το πρωί και το μεσημέρι αντίστοιχα, εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης κι ενός πυκνού πέπλου ομίχλης.

Posted by Weatherathens on Sunday, January 17, 2021

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που αναμένεται να το συνοδεύσουν (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) κατά  τα τρίωρα 11:00-14:00 και 14:00-17:00 της Δευτέρας 18/01.

kairos_xionia_meteo





Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ιταλία αναμένεται να κινηθεί νοτιοανατολικότερα και τη Δευτέρα να επηρεάσει την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, προκαλώντας πυκνές χιονοπτώσεις. Η πορεία του δεν φαίνεται τέτοια ώστε ο υετοφόρος τομέας της ύφεσης να καταφέρει να επηρεάσει σημαντικά την Αττική, ωστόσο το ανεμολογικό πεδίο στο βόρειο τμήμα του δεν αποκλείεται να προκαλέσει τοπικής κλίμακας αξιόλογα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά.

Σε κλοιό χιονιά πλέον και η κεντρική - ανατολική Πελοπόννησος ενώ και η Αττική αρχίζει να δέχεται τα πρώτα κύματα του...

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, January 18, 2021


Πρόγνωση καιρού Αττικής: Δευτέρα 18/01/2021:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που προς το ξημέρωμα θα πυκνώσουν, δίνοντας χιονοπτώσεις ασθενούς/μέτριας έντασης στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού και κυρίως στα πιο δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά τμήματα αυτού, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί και οι νεφώσεις θα αραιώσουν, ωστόσο αργά το πρωί και το μεσημέρι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καιρός να επιδεινωθεί εκ νέου από τα βόρεια - βορειοανατολικά με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, χωρίς να αποκλείεται κατά περιόδους κάποια φαινόμενα να φθάνουν έως και σε ψηλά τμήματα του λεκανοπεδίου. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Φοιτήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ

Ελληνικό: Έτσι θα είναι οι χώροι πρασίνου και αναψυχής - Δείτε φωτογραφίες

Survivor: Στο νοσοκομείο ακόμα δυο παίκτες, το… τέλος της Κάτιας και η ανατροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης