LIVE

Κορωνοϊός

Δικογραφία - αποκάλυψη: Ηγουμένη «ευλογούσε» τον ψευτογιατρό

ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ_2

Ποιους καίει το κατηγορητήριο των 92 σελίδων για τη δράση του γιατρού-μαϊμού που θησαύριζε τάζοντας θαυματουργές θεραπείες σε βαριά ασθενείς - Επώνυμοι γιατροί, επικεφαλής διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών, ακόμη και ιερωμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο ως συνεργοί του 47χρονου

Ιδιώτες γιατροί, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου διαγνωστικού κέντρου και ορισμένα μέλη του, επικεφαλής ιδιωτικής κλινικής, μια ηγουμένη μονής στο Πήλιο, αλλά και ένας πρώην πασίγνωστος υπουργός είναι ανάμεσα στα άτομα που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια με τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουνίου του 2020. Το «protothema.gr» αποκαλύπτει σήμερα το κατηγορητήριο 92 σελίδων που έχει συνταχθεί για την πολύκροτη υπόθεση, με τον γιατρό-μαϊμού να είναι αντιμέτωπος με τις σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν την ανθρωποκτονία κατά συρροή, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και την απάτη.

Σε χειρουργική επέμβαση που έγινε σε κλινική της Αθήνας ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να είπε σε ένα από τα θύματά του που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα πως θα περπατήσει ξανά! Το χειρουργείο έγινε κανονικά από επαγγελματίες γιατρούς. Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός. Σε άλλη περίπτωση, ο 47χρονος υποσχέθηκε σε μια γυναίκα την πλήρη ίαση καρκίνου του εντέρου αν διέκοπτε τις χημειοθεραπείες που ακολουθούσε, ενώ σε ένα ακόμη θύμα του ισχυρίστηκε πως μπορεί να θεραπεύσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε. Ολα αυτά μέσα σε ειδικό χώρο διαγνωστικού κέντρου στα βόρεια προάστια.


doctor
Το σπίτι-φρούριο του απατεώνα, δήθεν γιατρού, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Στους γείτονές του συστηνόταν ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με το όνομα Νίκος Κοντός


Η εμπλοκή του πρώην υπουργού

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρώην υπουργός φαίνεται, βάσει του κατηγορητηρίου, ότι παρείχε υποστήριξη και... υποβοηθούσε τον ψευτογιατρό, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «εμπειρικός βοτανολόγος». «Κατηγορείσαι ως υπαίτιος ότι, κατά τον παρακάτω τόπο και χρονικό διάστημα, ενεργώντας εκ προθέσεως και με ενότητα δόλου προσέφερες άμεση συνδρομή στον δράστη κατά τη διάρκεια της κύριας πράξης και στην εκτέλεση αυτής, και συγκεκριμένα παρείχες υποστήριξη, διευκόλυνση και υποβοήθηση στον συγκατηγορούμενό σου κατά τη διάρκεια των άδικων πράξεων της απάτης και απόπειρας αυτής που τέλεσε κατ’ εξακολούθηση», επισημαίνεται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr».

Ο πρώην υπουργός που εργαζόταν ως γιατρός σε κεντρική κλινική της Αθήνας, όπως τονίζεται, φέρεται να επιβεβαίωσε σε ένα θύμα του Νίκου Κοντοστάθη πως τον γνώριζε και προχώρησε μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του γιατρούς σε χειρουργείο μετά από υπόδειξη του 47χρονου. Ο άνδρας που έκανε την καταγγελία είχε κινητικό πρόβλημα μετά από πτώση με αλεξίπτωτο στον Αρχάγγελο Ρόδου το 2014. Οταν γνώρισε τον ψευτογιατρό, εκείνος του είπε πως είναι χειρουργός ορθοπεδικός, ιδιαίτερα διακεκριμένος και αναλάμβανε χειρουργεία στη Γαλλία και την Ελβετία με τιμή άνω των 100.000 ευρώ. Του ανέφερε ακόμη ότι μπορούσε να κάνει... εξαιρέσεις και να χειρουργήσει στην Αθήνα με... έκπτωση, λόγω των... γνωριμιών που είχε.

Στις 11 Αυγούστου του 2018 ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι προέβη «σε επέμβαση του εγκαλούντος ασθενούς, η οποία έλαβε χώρα καθ’ υπόδειξιν του συγκατηγορούμενού σου Κοντοστάθη Νικόλαου, περιλαμβάνουσα τοποθέτηση μοσχεύματος- κλωβού στη μέση του ασθενούς αξίας 54.000 ευρώ». Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται να έγινε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του θύματος, στο πλαίσιο «του υποδεικνυόμενου από αυτόν ιατρικού πλάνου περί δήθεν πλήρους αποκατάστασης της υγείας και του κινητικού προβλήματος του ανωτέρου ασθενούς».

Στο ίδιο χειρουργείο συμμετείχαν μαζί με τον πρώην υπουργό ακόμη τρεις γιατροί οι οποίοι επίσης κατηγορούνται. Για έναν από αυτούς μάλιστα τονίζεται ότι επέτρεψε «στον συγκατηγορούμενό σου Κοντοστάθη Νικόλαο να επισκέπτεται τον εγκαλούντα μετά το χειρουργείο στο δωμάτιο νοσηλείας εντός της ίδιας κλινικής, προκειμένου να ισχυρίζεται σε αυτόν ότι είχε παραστεί και αυτός ως θεράπων ιατρός στο χειρουργείο το οποίο ήταν δήθεν επιτυχές, καθόσον, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια αυτού με ειδικό ιατρικό μηχάνημα κίνηση στους νευρώνες των ποδιών του ασθενούς, γεγονός που θα του επέτρεπε να βαδίσει ξανά».

giatros-foto-elas-basiki
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ψευτογιατρός είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς, από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για τις δήθεν θεραπείες του σε μια υπόθεση απάτης, στην οποία, όπως αποδεικνύεται από το κατηγορητήριο, δεν ήταν μόνος.


Η ίαση του καρκίνου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία έπασχε από καρκίνο στο έντερο και γνωρίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 με τον «Νίκο Κόντο», ο οποίος της είπε ότι «είναι γιατρός» και πως μπορούσε «να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που πρότεινε την ίασή της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, χημειοθεραπεία κ.λπ.». Στην προκειμένη καταγγελία πρόεδρος Δ.Σ. διαγνωστικού κέντρου κατηγορείται ότι παραχώρησε στον 47χρονο «ειδικό χώρο-γραφείο μέσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου όπου αυτός είχε πρόσβαση προκειμένου να προβαίνει εκεί επ’ αμοιβή σε ιατρικές πράξεις (πραγματοποίηση ιατρικών ραντεβού με τους παθόντες), οι οποίες εντάσσονταν στις ιατρικές υπηρεσίες του συγκατηγορούμενού σου που γίνονταν στο πλαίσιο της υποδεικνυόμενης από αυτόν θεραπείας». Ο ψευτογιατρός φέρεται να είχε αντίστοιχες συναντήσεις με μία ακόμη γυναίκα η οποία έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ_ΕΓΓΡΑΦΑ1
Το σημείο του κατηγορητηρίου όπου φαίνεται η εμπλοκή της ηγουμένης η οποία φέρεται να παρείχε στον ψευτογιατρό ειδικό χώρο μέσα στη μονή για να εξετάζει ασθενείς! Σε μία από τις περιπτώσεις οι εγκαλούντες κατέβαλαν στον Κοντοστάθη το ποσό των 52.620 ευρώ.
ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ_ΕΓΓΡΑΦΑ2Στο συγκεκριμένο μέρος του κατηγορητηρίου, εκτός από τον πρόεδρο του διαγνωστικού κέντρου, συμπεριλαμβάνονται επίσης ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ακόμη ένας γιατρός κατηγορείται ότι από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2016 παραχωρούσε στον Νικόλαο Κοντοστάθη χώρο «των ιδιωτικών ιατρείων που διατηρούσε στην Αθήνα», για να κάνει τα... ραντεβού του και να μπορούν ορισμένα από τα θύματά του να στέλνουν τους ιατρικούς φακέλους τους για «περαιτέρω αξιολόγηση». Είναι ενδεικτικό ότι ένα από τα θύματά του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ένας ανήλικος που έπασχε από γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου, στους γονείς του οποίου ο βασικός κατηγορούμενος είπε ότι είναι «παιδοχειρουργός - νευροχειρουργός - παιδοογκολόγος, εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους, διακεκριμένος επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς που μπορούσε να εγγυηθεί την ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές και άγνωστες στους γιατρούς της Ελλάδας μεθόδους».

Η ηγουμένη του Πηλίου

Στην υπόθεση κατηγορείται ότι εμπλέκεται και μία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου. Η κατηγορούμενη φέρεται να παρείχε στον ψευτογιατρό ειδικό χώρο μέσα (!) στη μονή για να εξετάζει ασθενείς. Σε μία από τις περιπτώσεις οι εγκαλούντες κατέβαλαν στον Κοντοστάθη το ποσό των 52.620 ευρώ καθώς τους έπεισε ότι μπορούσε να θεραπεύσει την ανήλικη κόρη τους που έπασχε από πιλοκυτταρικό και πολυμυξοειδές αστροκύτωμμα. Στον συγκεκριμένο χώρο για τον οποίο κατηγορείται ότι παρείχε η ηγουμένη, όπως υπογραμμίζεται, ο γιατρός-μαϊμού υποδείκνυε σε πολλούς ασθενείς που επισκέπτονταν το μοναστήρι από διάφορα σημεία της Ελλάδας «προγράμματα και μεθόδους θεραπείας, πράξεις οι οποίες λάμβαναν χώρα και εντάσσονταν στο πλαίσιο του ιατρικού θεραπευτικού έργου του Κοντοστάθη».

f3---ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΓΙΑ-ΘΕΜΑ-ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΤΟΥ
O δικηγόρος θυμάτων Στέλιος Σούρλας.


Τι δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων

«Μέχρι στιγμής τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί οδήγησαν τον αρμόδιο ανακριτή να απαγγείλει νέες κατηγορίες κατά του ψευτογιατρού για συνολικά 12 ανθρωποκτονίες με δόλο, 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών και κακουργηματικές απάτες οι οποίες ξεπερνούν τις 840.000,00 ευρώ. Το νέο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει καινούρια πρόσωπα, τα οποία φέρονται ως συνεργάτες-συνεργοί του ψευτογιατρού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος θυμάτων του κατηγορουμένου Στέλιος Σούρλας και συνέχισε:
«Οι εντολείς μου, και συγκεκριμένα οι συγγενείς της 35χρονης νηπιαγωγού η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού και του 46χρονου επιχειρηματία με καρκίνο του όσχεος, οι οποίοι απεβίωσαν ένεκα της εγκληματικής δράσης του κατηγορουμένου, καθώς και τα υπόλοιπα τρία θύματα τα οποία τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και ο εξαπατηθείς 28χρονος, επιζητούν διακαώς την καταδίκη του ανθρώπου αυτού, καθότι η ψυχική οδύνη καθώς και η ηθική βλάβη αλλά και η περιουσιακή ζημία η οποία τους προκάλεσε ήταν τεράστια».

Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Η επίθεση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι στην Κάτια Ταραμπανκό

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες - Δείτε φωτογραφίες

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματαΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Ένας άθεος αναρωτιέται

Δηλαδή αν πάει κάποιος να τον ευλογήσει ένας παπάς πρέπει να έχει μαζί του και αντίγραφο ποινικού μητρώου; Πως θα μπορούσε να ξέρει η μοναχή τι κουμάσι ήταν ο λεγάμενος; Νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο.

Νομίζω ότι το έχεις κάψει λίγο.

Παραχωρουσε ειδικό χώρο για εξέταση στο μοναστήρι, λεμε.

θεσπρωτος

Ερωτηση : τι ακριβως συμβαινει σ΄εναν ευλογημενο , πιο πλεονεκτημα αποκτα ?

Υπήρχε ολόκληρο δίκτυο συνεργατών πίσω του

Ομοιοπαθητικοι γιατροί με Ρωσικά φάρμακα και Ελληνικά βότανα προωθούσαν ετοιμοθανατους στον απατεώνα που τους εξαπατούσε και από το τελευταίο ευρώ που είχαν οι άτυχοι άνθρωποι. Να συλληφθούν όλοι όσοι ήταν στο κύκλωμα, οι τραπεζικές κινήσεις θα δείξουν τι δίκτυο συνεργατών

dim

Στα μοναστηρια εχουν γινει θαυμαστα πραγματα αλλα και αισχη.Τα ρασα δεν κανουν τον παπα.

θεσπρωτος

Για τους αλλους ...., που εχουν αρρωστησει - αρρωσταινουν και κοροιδευουν την κοινωνια , με τους αγιασμους, τα τιμια και ατιμα ξυλα , τα θαυματουργα μηλα , τα θαυματουργα κομποσχινια , τις εικονες που δακρυζουν , την κολαση , παραδεισο , αγγελους , δαιμονες , αγια και μη αγια φωτα , γιατι ?, δεν επεμβαινουν οι εισαγγελεις ? .

Μεσαίωνας

Εμ.., το ότι επιτρέπεται να βγαίνουν καθημερινά αστρολόγοι στην τηλεόραση και να λένε μαζικά τη μοίρα των αφελών τηλεθεατών βασισμένοι σε άστρα που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός; Και φαίνεται να επιτρέπεται και με το νόμο! Και καπάκι έρχεται μετά και το καντήλι με την έκτακτη αεροδιακομιδή του από τα Ιεροσόλυμα και τα κόκκινα χάλια υποδοχής του (έθιμα που καθιέρωσε το δημαγωγικό πασόκ). Μεσαίωνας...

Πόσο λοβοτομημένος πρέπει να είσαι για να πιστέψεις τέτοιους τσαρλατάνους

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με χαμηλό IQ που πιστεύουν τέτοιους τσαρλατάνους. Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Κάποιοι απατεώνες έβγαζαν χρήματα από ανθρώπους στις τελευταίες τους μέρες. Και αυτός ο απατεώνας θα είναι εξω σε δυο χρόνια να γλεντάει με λεφτά που έφαγε από ετοιμοθάνατους

Γιώργος

Δεν ειναι λοβοτομημενοι οι απελπισμενοι γονεις που ρα παιδια τους ηταν ετοιμοθανατα. Η απελπισια τους τους εκανε να προσπαθησουν να πιαστουν απο την υστατη ελπιδα. Οταν πεθαινει το παιδι σου τα παιζεις ολα για ολα. Ειχα καρκινο οταν ηταν στη μοδα να πηγαινουν στην κουβα για να φερουν το δηλητηριο του σκορπιου σαν γιατρικο για τον καρκινο. Ειχαν παει τοτε πολλοι διασημοι για να φερουν για συγγενεις τους. Ειχε λυσσαξει τοτε ο πατερας μου να παει να φερει. Και μιλαμε για μορφωμενο και ισορροπημενο ατομο. Ευτυχως ολα πηγαν καλα για εμενα αλλα οταν ρωτησα τον πατερα μου πως και το σκεφτηκε αυτο και οτι μου θυμιζε τους ανοητους με το νερο του καματερου μου ειπε: " η απελπισια παιδι μου δεν αφηνει το μυαλο να επιβληθει στην καρδια. "

Τι να πεις;

Εδω υπαρχουν ατομα που για ιατρικα θεματα πιστευουν αγνωστα τρολ στο ιντερνετ.

Κατερίνα

Θα πρεπει δηλαδη η ηγουμενη να εχει οπωσδηποτε δολο; Ειπε κανεις οτι επαιρνε λεφτα απο τους ανθρωπους; Εχω επισκεφτει το μοναστηρι και εχω μιλησει με τη γεροντισσα. Φαινεται αγαθος ανθρωπος και καλοπροαιρετος. Εγω πιστευω οτι την παραμυθιασε τη γεροντισσα οτι ειναι καλος χριστιανος και σπουδαιος ανθρωπος και αυτη πιστευε οτι βοηθαει κοσμο.

Δημήτρης

Ακριβώς. Παντού αναφορά στην Εκκλησία. Φταίει δε φταίει κάπου η ηγουμένη δεν έχει σημασία. Αρκεί να θυμίζουμε "πόσο κακή" είναι η Εκκλησία...

@Κατερίνα 17/01/2021, 17:16

Νά τα μας! Βγήκαν ήδη οι πρώτοι υπερασπιστές. Σε λίγο θα βρίζουν ως Συριζαίο, κομμουνιστή, αναρχικό κλπ όποιον τολμήσει να αναφέρει την αθλιότητα και θα ζητάνε και τα ρέστα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Καλά,

είναι κανένας τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα έστω και ένα στο εκατομμύριο να καταδικαστεί τελικά η "αγία Ηγουμένη";

Δε θα καταδικαστεί

αλλά ήδη θα υποφέρει. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για εκείνη απο φίλες που επισκέπτονται το μοναστήρι. Δυστυχώς το ότι είσαι Χριστιανός δε συνεπάγεται ορθή κρίση και αυτό το ξέρουν πολλοί και το εκμεταλλεύονται. Η επιθυμία για θαύμα και η μη αποδοχή του θελήματος Τού οδηγούν σε λάθη. Η Ιατρική είναι θαύμα αλλά έχει όρια ας το καταλάβουμε. Ο Θεός μας έδωσε ελευθερία και λογική ας τα χρησιμοπουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης