Παρασκευής (ΘΕΜΑ 104,6): 'Eνα βήμα κάθε φορά στην άρση των μέτρων, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση

Παρασκευής (ΘΕΜΑ 104,6): 'Eνα βήμα κάθε φορά στην άρση των μέτρων, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να προβαίνουμε σε προσεκτικά βήματα για να διατηρήσουμε την καλή εικόνα», τονίζει ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

kata23
Για το πώς θα ανοίξουν οι δραστηριότητες από τη Δευτέρα και το επόμενο διάστημα μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

«Επειδή τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι μεν από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αλλά ακόμα παραμένουν εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, λόγω της περιόδου και του γεγονότος ότι το σύστημα υγείας δεν έχει αποσυμφορηθεί, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να προβαίνουμε σε προσεκτικά βήματα για να διατηρήσουμε την καλή εικόνα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση είναι λίαν κρίσιμη».

Όπως τόνισε πρέπει να γίνεται «ένα βήμα κάθε φορά, εάν μας επιτρέπουν οι συνθήκες και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σχετικά με το δίλημμα «αγορά ή σχολεία», ο κ. Παρασκευής σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται και «από τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στην εστίαση ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Το να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους είναι πολύ καλύτερα από τους εσωτερικούς, είναι μία εναλλακτική που βοηθάει» και διευκρίνισε ότι «αν εξελιχθούν καλά μετά από κάποιο διάστημα ενδεχομένως να μπει στο τραπέζι και το θέμα της εστίασης».

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί καθυστέρησης στη δήλωση κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές, όπως η Κοζάνη, ο κ. Παρασκευής είπε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παραπέσουν κάποια αποτελέσματα και να δηλωθούν με καθυστέρηση, αλλά δεν είναι ο κανόνας», προσθέτοντας ότι και με αυτά τα περιστατικά «δεν υπάρχει θέμα διαφάνειας, δεν στρεβλώνεται η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης, ούτε επηρεάζει τις αποφάσεις μας».

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε ισόγειο στην Αθήνα

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κίνα: 144 το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης