Αμοιβή ύψους 1.000 ευρώ προσφέρει ο ιδιοκτήτης μιας φυτείας με καλλιέργειες αβοκάντο στην περιοχή Βαρύπετρο στα Χανιά, σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν την Αστυνομία στη σύλληψη των επιτήδειων που έχουν ρημάξει την παραγωγή του προκαλώντας ζημιά ύψους 5.000 ευρώ!
Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης με κόφτη την κλειδαριά του φράχτη, μπήκαν στο χωράφι και περισυνέλεξαν μόνο τους γινωμένους καρπούς από περίπου 200 δέντρα της ποικιλίας fuerte, που ωριμάζει νωρίτερα! Μάλιστα, δεν χρησιμοποίησαν τελάρα για τη μεταφορά τους, αλλά τσουβάλια για να φαίνεται ότι τάχα μεταφέρουν... ελιές!
Ο συγκεκριμένος παραγωγός δεν ήταν ο μόνος που έπεσε θύμα κλοπής, καθώς πολλοί καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση αφού είδαν τον κόπο και των ιδρώτα μηνών να βρίσκεται στα χέρια κλεφτών που αρπάζουν τον εξωτικό καρπό τις νυχτερινές ώρες. Η τοπική Αστυνομία θεωρεί ότι τα αβοκάντο ακολουθούν πιθανότατα οργανωμένη διαδρομή για τη μεταφορά και την πώλησή τους στην ανατολική Κρήτη ή σε κάποια λαχαναγορά ή συσκευαστήριο εκτός νησιού.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.