Ο πόλεμος των Τσοχατζόπουλων: «Μου ρήμαξαν το γραφείο», καταγγέλλει τώρα ο Άκης

Ο πόλεμος των Τσοχατζόπουλων: «Μου ρήμαξαν το γραφείο», καταγγέλλει τώρα ο Άκης

Μιλάει για περίεργη εισβολή και πλιάτσικο στο αρχείο του - Μαίνεται ο πόλεμος των εξωδίκων με την ξαδέρφη του Ελπινίκη - Τι αποκάλυψε η επίσκεψη της Βίκυς Σταμάτη στο γραφείο στην Κυψέλη

fasfdsf
Εισβολή αγνώστων στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αρπαγή μέρους του προσωπικού του αρχείου, ξήλωμα της πόρτας ασφαλείας, ακόμη και χτίσιμο με γυψοσανίδα μέρους της αποθήκης, καταγγέλλει ο Ακης Τσοχατζό­πουλος. Την ώρα που έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ και της εξαδέλφης του Ελπινίκης Τσοχατζοπούλου, μια επίσκεψη της συζύγου του στο γραφείο της Κυψέλης μετά από μήνες αποκάλυψε την «επίσκεψη» αγνώστων στον χώρο, οι οποίοι όχι μόνο έψαξαν και πήραν έγγραφα από τη θητεία του ως υπουργού, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, έκατσαν εκεί για μέρες, αφού βρέθηκαν χρησιμοποιημένα φλιτζάνια και κούπες καφέ και άδεια μπουκάλια μπίρας.

Η εικόνα του χώρου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», παραπέμπει σε «ψυχροπολεμικό σκηνικό», με τους δράστες σε ρόλο κατασκόπων κάτι να ψάχνουν, και να παραμένει άγνωστο αν τελικά το τι βρήκαν ή τι ακριβώς πήραν φεύγοντας από το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Ο χώρος του γραφείου μου έχει καταστραφεί. Τα πολύτιμα κινητά αντικείμενα και το αρχείο μου έχουν κλαπεί. Οι πόρτες ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί έχουν γκρεμιστεί», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί η Αστυνομία για το σκηνικό στο πολιτικό γραφείο του, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ειδοποιηθούν οι Αρχές για την περίεργη εισβολή, αλλά κυρίως για το θρίλερ με το κλεμμένο αρχείο, για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχουν αφαιρέσει οι μυστηριώδεις «ποντικοί».
rew
Εικόνες από το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου. «Τα πολύτιμα κινητά αντικείμενα και το αρχείο μου έχουν κλαπεί», αναφέρει ο πρώην υπουργός
Κλείσιμο

Το χρονικό

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό πολέμου μεταξύ του πρώην πολιτικού και της εξαδέλφης του Ελπινίκης με ανταλλαγή εξωδίκων, σκληρές κατηγορίες ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση, διαψεύσεις, με τις δύο πλευρές να δείχνουν ανυποχώρητες. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό πλαίσιο, μια επίσκεψη της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη στο γραφείο του στην Κυψέλη, που είχε να το επισκεφθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έφερε στην επιφάνεια ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με το κομμάτι του γραφείου και του προσωπικού αρχείου του πρώην υπουργού. «Τη Δευτέρα, σε επίσκεψη της συζύγου μου, κατόπιν δικής μου παροτρύνσεως, γιατί ανησυχούσα για τις συνέπειες της θαρραλέας κίνησής μου να αποτάξω τα σατανικά πρόσωπα, διαπιστώθηκε μια τραγική κατάσταση», υποστηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η σύζυγός του με το κινητό της τηλέφωνο αποτύπωσε τις εικόνες που αντίκρισε στο γραφείο της Κυψέλης, ενώ, ρωτώντας τους γείτονες και τους ενοίκους του κτιρίου, δεν πήρε κάποια απάντηση για το αν υπήρχαν επισκέψεις ατόμων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, οι μυστηριώδεις επισκέπτες φαίνεται να ξήλωσαν και στη συνέχεια να αντικατέστησαν την πόρτα ασφαλείας με μια απλή, τμήμα του χώρου να είχε κλείσει με μια γυψοσανίδα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ενώ στο εσωτερικό επικρατούσε ακαταστασία.

Παντού υπήρχαν χρησιμοποιημένα ποτήρια, φλιτζάνια, κούπες με καφέ και άδεια μπουκάλια μπίρας... Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, σύμφωνα με την καταγγελία, αφορά το αρχείο του πρώην υπουργού.

Στο συγκεκριμένο γραφείο στην Κυψέλη, το οποίο είχε αγοραστεί από τον ίδιο μαζί με την υπόγεια αποθήκη, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετήσει το προσωπικό του αρχείο απ’ όλη την πολιτική του διαδρομή και ειδικά τα χρόνια που ήταν υπουργός σε καίρια πόστα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους δεκάδες φακέλους, στις βιβλιοθήκες του χώρου υπήρχαν και απόρρητα έγγραφα από τις υπουργικές του θητείες. «Μετά λύπης ενημερώθηκα ότι έχει υφαρπαγεί όλη μου η πολιτική πορεία. Η κίνηση αυτή δεν θα παραμείνει αναπάντητη. Πάντα είχα τη δύναμη να λαμβάνω δύσκολες αποφάσεις, πολλώ δε μάλλον τώρα που βρίσκομαι σε ηλικία που γνωρίζω ότι δεν πρέπει να φοβάμαι τίποτα... παρά μόνο τον Θεό», αναφέρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Από την πρώτη έρευνα που έκανε, η κυρία Σταμάτη δεν κατάφερε να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που έλειπε από το αρχείο του, όμως η εικόνα δείχνει ότι οι «ποντικοί» ίσως έψαχναν κάτι συγκεκριμένο. Οι αναποδογυρισμένες βιβλιοθήκες, οι ανοιχτοί φάκελοι και τα ντοσιέ φανερώνουν ότι έκαναν στοχευμένη αναζήτηση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τελικά πήραν αυτό για το οποίο επισκέφθηκαν το γραφείο του πρώην υπουργού.

«Η λεηλασία της πολιτικής και της προσωπικής ζωής μου συνεχίζεται... Παρά το γεγονός ότι όλοι οι προσωπικοί φίλοι μου με είχαν προειδοποιήσει να προσέχω το συγγενικό περιβάλλον μου, και ειδικότερα τα πρόσωπα που απασχολούν αυτές τις μέρες την επικαιρότητα, εγώ  στις δύσκολες στιγμές εσφαλμένως τα εμπιστεύθηκα», επισημαίνει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει ότι «ο πόνος της είδησης αυτής είναι απερίγραπτος. Μέσα μου νιώθω οργή, πρώτα-πρώτα για τις λανθασμένες επιλογές μου, και στη συνέχεια για τους ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται “φύλακες-άγγελοί” μου.

Είχα τη γενναιότητα να αποστείλω ένα εξώδικο για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Γνωρίζω ότι αμφισβητήθηκε η πατρότητά του. Τώρα πια ήρθε η ώρα να μάθουν ορισμένοι το άλλο μου πρόσωπο. Κουράστηκα να προστατεύω καταστάσεις και πρόσωπα. Κατάλαβα, δυστυχώς αργά, ότι η γυναίκα μου και το παιδί μου είναι οι μόνοι που θα είναι μέχρι τέλους δίπλα μου και ότι μόνο αυτοί αξίζουν της προστασίας μου. Δεν καταφέρατε να με εξοντώσετε τελείως. Σας ενημερώνω ότι δεν θα τα καταφέρετε».

f3
_akis_dhmosieuma__2

Πόλεμος εξωδίκων

Και ενώ το θρίλερ με το κλεμμένο αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πόλεμος με την εξαδέλφη του Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου καλά κρατεί. Το εξώδικο που έστειλε η ίδια στον πρώην υπουργό κάνει λόγο για ύβρεις και συκοφαντίες και αρνείται όλα όσα της προσάπτει. Οτι δηλαδή χρησιμοποιεί το όνομά του για ίδιον όφελος, ενώ την κατηγορεί ότι σφετερίζεται προσωπικές επαφές και φίλους του με φόντο χρηματικές απολαβές.
Στο εξώδικο που της έστειλε στις 25 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά της ίδιας και της κόρης της, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας γνωστοποιώ ότι δεν θέλω να κάνετε χρήση της συγγένειάς μας και του ονόματός μου για δικό σας όφελος. Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να χρησιμοποιείτε προσωπικές επαφές μου και τους φίλους μου προκειμένου να αποσπάτε χάρες, χρηματικά ποσά και θέσεις εργασίας με τη δικαιολογία ότι το ζήτησα εγώ, γιατί δεν τα έχω ζητήσει. Σας δηλώνω ότι ανακαλώ όποιου είδους πληρεξουσιότητα σας έχω παράσχει».

Για να του απαντήσει εκείνη: «Αγαπητέ μου εξάδελφε. Με μεγάλη έκπληξη αλλά και λύπη εγώ και η κόρη μου Σταυρούλα Νισίδου λάβαμε την από 25-11-2020 Εξώδικη Διαμαρτυρία σου που περιέχει ύβρεις και συκοφαντίες και ήταν πραγματικά κεραυνός εν αιθρία. Διαβάζοντας το περιεχόμενό της πραγματικά αναρωτιέμαι εάν εσύ έχεις ζητήσει και έχεις εγκρίνει να γραφτούν αυτά τα αποκυήματα της φαντασίας για εμάς. [...] Σου απαντώ λοιπόν στην εξώδικη δήλωσή σου η οποία είναι γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες. Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια σου αυτή, ξάδελφέ μου, στα 82 σου χρόνια, και σου υπενθυμίζω ότι το 2012 όταν ήσουν στον Κορυδαλλό κλήθηκα εγώ να αναλάβω τη φροντίδα τη δική σου και της συζύγου σου παρότι ήμουν χτυπημένη από τη μοίρα έχοντας χάσει το παιδί μου. Ανέλαβα αυτό το έργο και μπαινόβαινα στη φυλακή με πολλή αγάπη και εκτίμηση προς εσένα και λόγω της απουσίας όλων των άλλων συγγενών σου που είχαν εξαφανισθεί». Αυτό που μένει τώρα είναι αν στο εξώδικο-απάντηση της Ελπινίκης θα ανταπαντήσει ο πρώην υπουργός, αν θα υπάρξουν μηνύσεις εκατέρωθεν και αν ο πόλεμος των Τσοχατζόπουλων οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Δείτε βίντεο: Ο πόλεμος των Τσοχατζόπουλων: «Μου ρήμαξαν το γραφείο», καταγγέλλει τώρα ο Άκης
Ο πόλεμος των Τσοχατζόπουλων: «Μου ρήμαξαν το γραφείο», καταγγέλλει τώρα ο ΆκηςΕιδήσεις σήμερα:

Ρόδος - Κατασκοπεία: Στοιχεία από τις έρευνες στα κινητά τηλέφωνα ζήτησε ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Γκάλοπ Opinion Poll: 17,4% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 74% λέει «ναι» στον εμβολιασμό

Επίδομα παιδιού για το 2020 - ΟΠΕΚΑ: Κλείνει οριστικά η πλατφόρμα Α21 - Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών του 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης