Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Αν το 3ο κύμα χτυπήσει την Αθήνα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Αν το 3ο κύμα χτυπήσει την Αθήνα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου τόνισε ότι αυτό πουν τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

koronoios-maskes-maska-30-03-2020
Την ανησυχία του μήπως η μερική αποκλιμάκωση προκαλέσει έκρηξη της πανδημίας εξέφρασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα σχολεία σε μικρότερο βαθμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Τόνισε δε ότι ότι αυτό πουν τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της άγορας επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι «το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».


Ειδήσεις σήμερα: 

A
εροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Δύτες θα επιχειρήσουν σήμερα να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο Αττικής

Πανδημία-Κίνα: Πάνω από 100 κρούσματα μετά από πέντε μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης