Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα 524.950 ευρώ επέβαλαν οι αρχές την Παρασκευή

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πρόστιμα 524.950 ευρώ επέβαλαν οι αρχές την Παρασκευή

Οι αρχές πραγματοποίησαν σχεδόν 88.000 ελέγχους και κατέγραψαν 1.678 παραβιάσεις – Συνέλαβαν ιδιοκτήτη μπαρ, επιβάλλοντάς του πρόστιμο 5.000 ευρώ

elegxoi_elas1
Πρόστιμα 524.950€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση επέβαλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες την Παρασκευή, 8.1.2021 στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά οι αρχές έκαναν 87.815 ελέγχους και κατέγραψαν 1.678 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.


Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (77.478).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Κλείσιμο
α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έντεκα (11) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε οκτώ (8) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη: α) ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και β) προσωρινά υπεύθυνου ζαχαροπλαστείου για μη τήρηση των αποστάσεων, στην Περιφέρεια Αττικής.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ-σνακ μπαρ, και σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 5.000€, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

στ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου – καφέ μπαρ, σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε δύο (2) πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ζ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 5.000€ σε άτομο που παραβίασε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

η) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων και σε επιβολή προστίμου 300€ έκαστος για παραβίαση περιορισμού κίνησης, διότι κατελήφθησαν από κοινού να ασκούν θήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

θ) Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε δύο (2) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

ι) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 2.850€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

ια) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας (2x300€), στους Δήμους Ιλίου και Θεσσαλονίκης.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται για την επανεκκίνηση εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων ειδικής λειτουργίας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορώνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε άγνωστος πίνακας του Ελ Γκρέκο


Θεσσαλονίκη: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων - Μεγάλη η συμμετοχή


Φωτογραφίες: Τροχαίο με εγκατάλειψη στην Άγιο Στέφανο - Ντελιβεράς χτύπησε πεζό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης