Κορωνοϊός - Γώγος: Επόμενο βήμα η Γ' Λυκείου - Όχι ακόμα άνοιγμα του λιανεμπορίου

Κορωνοϊός - Γώγος: Επόμενο βήμα η Γ' Λυκείου - Όχι ακόμα άνοιγμα του λιανεμπορίου

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα» τόνισε ο καθηγητής

kleista_magazia_art
Για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή την παράταση μίας εβδομάδας που πήρε το lockdown, αλλά και τις αποφάσεις τις επιτροπής να ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να έχει αποφασιστέι ακόμα πότε θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και λοιπές δραστηριότητες.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν λίγα και αργά βήματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα φίναεται πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει ακόμα», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες». «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα», είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα και στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές - Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Τα SOS για τη διαδικασία

Το twitter «κατέβασε» μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης