Θεοφάνεια: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τον εορτασμό τους

Θεοφάνεια: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τον εορτασμό τους

Στη λογική της ήπιας επιτήρησης ο κεντρικός άξονας του επιχειρησιακού σχεδιασμού 

polizei_astynomia_police
Περιπολικά και ένστολοι αστυνομικοί για επιτήρηση έξω απο μεγάλες εκκλησίες, συχνές περιπολίες σε περιοχές όπου υπάρχουν ναοί, συστάσεις και σε ακραίες περιπτώσεις επιβολή διοικητικών προστίμων, περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που μπήκε σε εφαρμογή απο σήμερα το πρωί.

Ο κεντρικός άξονας του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αποτροπή συναθροίσεων σε εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων κινείται στη λογική της ήπιας επιτήρησης.

Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έρχονται σε επαφή με ιερείς και μητροπολίτες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα και ακραία φαινόμενα συνωστισμού. Ο αχεδιασμός «κλείδωσε» στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ, με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών να μιλούν για μια κατάσταση που θα κυλήσει ομαλά χωρις εκτροπα απο τη στιγμή μαλιστα που η εκκλησία αποφάσισε να μην κάνει αγιασμούς σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, απο νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιούνται συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί, ηχητικά μηνύματα και η εντολή είναι να γινονται συστάσεις στους πιστούς ενώ σε περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητο, θα επιβληθούν και πρόστιμα. Και επειδή είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να μπουν όλες οι εκκλησίες στο μικροσκόπιο, με δεδομένο οτι στην Αττική υπάρχουν σχεδόν 5000 ναοί και συνολικά σε όλη την Ελλάδα περίπου 14.000, έχει γίνει μια χαρτογράφηση κεντρικών εκκλησιών όπου υπάρχει πιθανότητα να συγκεντρωθει πλήθος πιστών και αυτές επιτηρούνται διακριτικά ενω οι πληροφορίες λένε οτι δεν προβλέπεται έλεγχος των αστυνομικών μέσα σε εκκλησίες καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο.


Ειδήσεις σήμερα

Μόσιαλος: Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε αν πάμε σε άρση της αυστηροποίησης των μέτρων

Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά...

Έγκλημα στην Αλβανία: «Τις σκότωσα από ζήλια» λέει ο δολοφόνος των δύο αδελφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης