Γεωργαντάς (ΘΕΜΑ 104,6): Μετά τις 15 Ιανουαρίου ανοίγουν οι ψηφιακές πλατφόρμες για τον εμβολιασμό

Γεωργαντάς (ΘΕΜΑ 104,6): Μετά τις 15 Ιανουαρίου ανοίγουν οι ψηφιακές πλατφόρμες για τον εμβολιασμό

Από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης θα έρθει αυτομάτως γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντας τους πολίτες σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

emvoliasmos
Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός ενώ στις 15 θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντας. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε όμως, ότι οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν, έως τότε, στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως εξήγησε, από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, υπάρχει το προνόμιο να τους έρθει αυτομάτως ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντάς τους σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται. «Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:  

Ανησυχούν οι ειδικοί λόγω γιορτών: 140 ασθενείς εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία

Τροχαίο στη Λάρισα: «Θέλουμε την αλήθεια» λέει η οικογένεια της 19χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή την Πρωτοχρονιά

Αγωνία για τον διοικητή του Θριασίου - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης