Καπραβέλος: Γεμάτες οι ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» - Ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας το εμβόλιο

Καπραβέλος: Γεμάτες οι ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» - Ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας το εμβόλιο

Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου σημείωσε ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο εκθέτει τον εαυτό του στο κίνδυνο να βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας

emvolio-40
Για τα εμβόλια, την κατάσταση στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Παπανικολάου. «Είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη ο εμβολιασμός. Είναι μια πράξη προφύλαξης που βάζει τα θεμέλια ελέγχου της πανδημίας. Είναι μια ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας και μάλιστα ένα επιστημονικό επίτευγμα, που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τα εμβόλια».
papanikolaou__kapravelos-5
Ο Νικόλαος Καπραβέλος

Κλείσιμο
Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα εμβόλια βγήκαν ως μια πράξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην εντατική χρησιμοποιούνται χιλιάδες φάρμακα, κανένα δεν έχει την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει του εμβόλιο πάνω στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μιλώντας για την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες που νοσηλεύονται με κορωνοϊό και έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι περισσότεροι.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό.

Ειδήσεις σήμερα  

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Απόπειρα βιασμού 15χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει ο πατέρας της 

Survivor: Το τσίμπημα του σκορπιού, οι εντάσεις και η τρίτη σερί ήττα των «Διάσημων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης