Οικονόμου: «Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και κατά την επιστροφή τους από το Ρεβεγιόν»

Οικονόμου: «Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και κατά την επιστροφή τους από το Ρεβεγιόν»

Να τηρήσουμε τα μέτρα «για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

oikonomou
Υπομονή και τήρηση των μέτρων συνέστησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, για τις μέρες των Χριστουγέννων και το Ρεβεγιόν, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναγνώρισε πως είναι μία δύσκολη περίοδος, ωστόσο τόνισε πως είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για «να μην ξαναγυρίσουμε πίσω».

Υπογράμμισε, δε πως όταν κάποιος πολίτης θεωρεί πως αδικείται, μπορεί να υποβάλει ένσταση και αυτή εξετάζεται με ευαισθησία, όπου χρειάζεται.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, ενώ ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα», διαπίστωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται και προανήγγειλε πως οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί.

Ειδικότερα όσον αφορά στις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Υφυπουργός διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης