Αθώοι οι δυο κατηγορούμενοι για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου - Αναβλήθηκε η δίκη για εξύβριση

Αθώοι οι δυο κατηγορούμενοι για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου - Αναβλήθηκε η δίκη για εξύβριση

Η αθώωση των κατηγορουμένων αφορά στις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης

sofia-nikolaou-450
Στην αθώωση των δυο κατηγορουμένων -εκ των οποίων ο ένας γιος βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- όσον αφορά στην επίθεση με τρικάκια έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, προχώρησε με απόφασή του το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Η αθώωση των κατηγορουμένων αφορά στις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης. Αντίθετα, για το τρίτο αδίκημα αυτό της εξύβρισης, η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να εμφανιστεί στο δικαστήριο η κυρία Νικολάου και να ξεκαθαρίσει αν ένιωσε τρόμο και απειλή από τις πράξεις των κατηγορουμένων. Και αυτό καθώς, όπως αναφέρθηκε, η κατάθεση της στην αστυνομία είναι αντικρουόμενη με τις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Τώρα, κατά τη σημερινή δίκη ο γιος του στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στην απολογία του πως με το να πετάξει τρικάκια έξω από το σπίτι της κυρίας Νικολάου ήθελε να γίνει «η φωνή των κρατουμένων». Όπως μάλιστα υποστήριξε η κίνηση του αυτή είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων εν μέσω πανδημίας.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ως αναρχικός διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων και επισήμανε τα εξής: «Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε... Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό ο οποίος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τις συνθήκες στη φυλακή . Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί».

Πρόεδρος: Πώς συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κυρία Νικολάου;

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Ο ίδιος μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου είπε: «Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολαου. Έχει να φοβάται από το λαό, τους κρατούμενους». Αναφερόμενος τέλος στη στιγμή της σύλληψή του είπε στο δικαστήριο: «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε».

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι Ιταλός είπε στην απολογία του στο δικαστήριο: «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κυρίας Νικολαου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία... Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος. Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης…».

Ειδήσεις σήμερα:

Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Spiegel: «Νικητές της χρονιάς» οι ιδρυτές της γερμανικής BioNTech

Σενάρια για ολικό lockdown σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης