Χαρδαλιάς: Γιατί έγινε έκτακτη σύσκεψη για τη Δυτική Αττική

Χαρδαλιάς: Γιατί έγινε έκτακτη σύσκεψη για τη Δυτική Αττική

Επέκταση του lockdown έως τις 7 Ιανουαρίου - Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε τους όρους με βάση τους οποίους θα ανοίξουν εκκλησίες, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία - Μείωση των ημερών καραντίνας σε 3 για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

xardalias54
Το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, για την ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με βραχνή φωνή και φανερά καταβεβλημένος από την προσπάθεια που καταβάλλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε στους όρους ανοίγματος των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και του click away στο λιανεμπόριο και ανακοίνωσε την επέκταση του lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, έως τις 7 Ιανουαρίου. 

Αναφέρθηκε επίσης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για τη Δυτική Αττική και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει η περιοχή. Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πόσα ενεργά κρούσματα έχουν εντοπιστεί και πόσες επαφές έχουν ιχνηλατηθεί.

Νίκος Χαρδαλιάς 11/12


Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: 

Κλείσιμο
«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα παραμένουν πολλά και στα νοσοκομεία η κατάσταση δεν εξομαλύνεται με τον ρυθμό που θέλαμε.

Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, αποφασίσαμε:

Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η πρόσβαση του πελάτη στο κατάστημα, με έγγραφο παραλαβής, με ώρα, ΑΦΜ, επωνυμία και αποστολή sms με κωδικό 2. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή με pos και έξω από το κατάστημα. Δεν θα επιτρέπεται η παραλαβή σε mall ή καταστήματα που βρίσκονται ενός άλλων καταστημάτων ή σε κλειρούς χώρους.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, από τις 7 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ. Υποχρεωτικά στα κομμωτήρια θα υπάρχει λίστα πελατών με ραντεβού. Στα βιβλιοπωλεία το ανώτατο όριο θα είναι οι 4 πελάτες. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κωδικός sms θα είναι το 2.

Στις εκκλησίες,  τα Χριστούγεννα και των Φώτων θα επιτρέπονται εννέα άτομα σε ναούς και 25 σε Μητροπόλεις.

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού (σ.σ. lockdown) έως τις 7 Ιανουαρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας, από την Κυριακή, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επίσης, από τις 18 Δεκεμβρίου μειώνονται οι μέρες καραντίνας σε όσους έρχονται από το εξωτερικό, στις 3 ημέρες.

Νωρίτερα πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη για τη Δυτική Αττική για την αποτίμηση της κατάστασης.

Τα ενεργά είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ από την ιχνηλάτιση προέκυψαν 764 άτομα, που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Καλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα.

Μία βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Αν επιβαρυνθεί η εικόνα, κάποια θα ληφθούν πίσω».

Σε ερώτηση για τις μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αφορά τους εργαζόμενους σε άλλη περιοχή, που θέλουν να μεταβούν στην οικογένειά τους.

Όσον αφορά τους φοιτητές, η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο όταν ο προορισμός είναι η μόνιμη κατοικία τους.

«Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ας κάνουμε υπομονή και ας αποφύγουμε τις επισκέψεις», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Χριστούγεννα: Χειρόφρενο στο λιανεμπόριο από τους ειδικούς – Προς νέα παράταση του lockdown

Kιντόν: Οι «αόρατοι» εκτελεστές της Μοσάντ που «καθάρισαν» τον Φαχριζαντέχ

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των ηγετών για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης