Καιρός: Δείτε νέους χάρτες με την κακοκαιρία - Βροχές στην Αθήνα

Καιρός: Δείτε νέους χάρτες με την κακοκαιρία - Βροχές στην Αθήνα

Βροχερός ο καιρός το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια

kairos_athina_eurokinisi_kakokairia
Ο καιρός αλλάζει ραγδαία. Νέο «κύμα» κακοκαιρίας  με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους θα επηρεάσει την χώρα τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Βροχερός θα είναι  ο καιρός στην Αθήνα, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ. 

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται για το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από την κίνηση βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία.



Στον χάρτη που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπως αποτυπώνεται από το μετεωρολογικό δορυφόρο MeteoSat-11, μετά από την επεξεργασία της εικόνας του από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.    
KAKOKAIRIA_KAIROS_ELLADA_METEO_DECEMBER
Κλείσιμο
Οι βροχές που σημειώνονται στο Ιόνιο από το πρωί της Πέμπτης βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04/12, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας, με τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει  πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, οι οποίες όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα της Παρασκευής 04/12, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Στον χάρτη που ακολουθεί, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

kakokairia_neoi_xartes_meteo
Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο με τις εντάσεις τους τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή, να φτάνουν τα 8 μποφόρ, όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες.

kakokairia_anemoi_meteo_decemvris

meteo_kakokairia_xartes
Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

- Βροχερός ο καιρός το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής, νέα κακοκαιρία από την  Κυριακή προς Δευτέρα με έντονα φαινόμενα

-Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

-Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

Βίντεο καιρού: Οι θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα βρέχει 


kairos_pempti_kataigida
Βροχές στα δυτικά και την Παρασκευή


 Την Παρασκευή, οι βροχές από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο σχεδόν της χώρας και θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
kairos_pempti_paraskeui_kakokairiaaaa

Ειδήσεις σήμερα:
 
Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η παράταση του lockdown – Κλειδί για την επανεκκίνηση το εμβόλιο
 
Θρίλερ στο Κορωπί: Ποιος οργάνωσε την «τέλεια εξαφάνιση» της Άρτεμης

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Θέμα ημερών η ταυτοποίηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης