Τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Κιλκίς που αφορούν το οξυγόνο, την υποστελέχωση ακόμα και ανύπαρκτες ΜΕΘ για να νοσηλευτούν ασθενεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς. Χαρακτηριστικό της μαρτυρίας του είναι ότι «μεσα σε 6 ώρες, χρειάστηκε να μεταφερθούν 40 ασθενείς σε άλλο όροφο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες των ασθενών καθώς είχαν μείνει χωρίς οξυγόνο».
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Καλεμκερίδης, οι ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ έχουν νοσήσει περίπου 60 συνάδελφοι του. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, διότι πλέον δεν υπάρχουν εφεδρείες, ενώ ανάμεσα στους ιατρούς που ασθενούν είναι και αναισθησιολόγοι, απαραίτητη ειδικότητα για τη διασωλήνωση. Μάλιστα, κάποιοι ασθενείς σε ΜΕΘ, καθότι δεν υπάρχει αίθουσα, χρειάστηκε να διακομιστούν στη Δράμα.
Ο κ. Καλεμκερίδης, νόσησε από κορωνοϊό και περιέγραψε τη δική του περιπέτεια. Όπως είπε, παρότι στην αρχή είχε δέκατα ξαφνικά ανέβασε ακόμη και 39.5 πυρετό. Έντονη ήταν η δύσπνοια και οι πονοκέφαλοι ενώ, ανέπτυξε και πνευμονία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;