Κορωνοϊός – Κιλκίς: Σε οριακή κατάσταση προσωπικό και υποδομές στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός – Κιλκίς: Σε οριακή κατάσταση προσωπικό και υποδομές στο νοσοκομείο

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί αναφέρουν σε επιστολή τους ότι το νοσοκομείο έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση – Σημειώνουν ότι η δημιουργία κλινικής Covid είναι επικίνδυνη και αδύνατη 

kilkis_nosokomeio
Τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισημαίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, με έεγραφο που απέστειλαν και το οποίο κοινοποιήθηκε στους βουλευτές, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, τον διοικητή του ΓΝ Κιλκίς, Γιάννη Ανδρίτσο, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ

Οι γιατροί αντιδρούν και στο ενδεχόμενο δημιουργίας κλινικής Covid, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και επιστημονικά αδύνατο, με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία των νοσηλευομένων.

«Η σκέψη και μόνο της δημιουργίας μιας κλινικής επιβεβαιωμένων ασθενών με ιογενή λοίμωξη σε ένα νοσοκομείο, που δεν διαθέτει πνευμονολόγο, που δεν διαθέτει νευρολόγο, που δεν διαθέτει λοιμωξιολόγο, που δεν διαθέτει επαρκή αριθμό παθολόγων, που δεν διαθέτει επαρκή αριθμό νοσηλευτών, που δεν διαθέτει ΜΕΘ, που δεν διαθέτει ΜΑΦ είναι επικίνδυνη, επιστημονικά αδύνατη και θα οδηγήσει σε ιατρικά ατυχήματα, ιατρικά σφάλματα και σε κακές ιατρικές πρακτικές», αναφέρουν οι γιατροί.

Εάν τα πράγματα πριν από τον κορωνοϊό, ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, σήμερα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν γίνει ακόμη δυσκολότερα. Πάνω σε αυτό το ζήτημα οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν πως «λόγω της φύσεως της νόσου δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες για λειτουργία ειδικών ιατρείων, τακτικών και επειγόντων, αλλά και νέων κλινικών λοιμώξεων για τη νοσηλεία των ασθενών» και εξηγούν πως το γεγονός αυτό «οδήγησε σε περαιτέρω εργασιακή επιβάρυνση, του ήδη μειωμένου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου».


Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και την έλλειψη αναπνευστήρων. Μάλιστα όπως ανέφεραν χθες βράδυ, «ένας άνθρωπος χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη Μονάδα Ύποπτων Κρουσμάτων, επειδή δεν τον δεχόταν η Θεσσαλονίκη και αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τον αναπνευστήρα που υπάρχει στην παθολογική κλινική».

Σ’ ότι αφορά τις εγκαταστάσεις, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμη και ζητήματα στέγασης των διαφόρων τμημάτων . «Είναι χαρακτηριστικό πως το εξεταστήριο για επείγοντα περιστατικά Covid-19 έχει γίνει σε έναν διάδρομο, όπως απαξιωμένο είναι συνολικότερα το τμήμα των επειγόντων περιστατικών το οποίο στεγάζεται σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτίριο. Σε γενικές γραμμές, το όλο σχέδιο στήθηκε εντελώς πρόχειρα, καθώς στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στο Κιλκίς αυξάνονται καταγράφοντας διψήφιο αριθμό σχεδόν σε καθημερινή βάση».


Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί


«Μαύρο» ρεκόρ με 43 θανάτους σε ένα 24ωρο - Στα 2.752 τα νέα κρούσματα


Εμβόλιο Pfizer: Πώς θα συντηρηθεί - Ποιοι θα το λάβουν πρώτοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης