Καθηγητής ΕΚΠΑ (ΘΕΜΑ 104,6): Με αυστηρά μέτρα η συνάντηση των οικογενειών στις γιορτές

Καθηγητής ΕΚΠΑ (ΘΕΜΑ 104,6): Με αυστηρά μέτρα η συνάντηση των οικογενειών στις γιορτές

«Στην Αθήνα παρατηρείται μια σταθερά καθοδική τάση και μένει να δούμε αντίστοιχη μείωση και στη Βόρεια Ελλάδα» τονίζει ο Δημήτρης Παρασκευής

MASKES_2
Μια μικρή μείωση των κρουσμάτων παρατηρείται σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή καθηγητή Επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, που αποδεικνύει ότι αποδίδουν τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί. Όμως όπως είπε μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6, το Σύστημα Υγείας, συνεχίζει να υφίσταται μια πίεση, ενώ σημείωσε ότι στην Αθήνα ειδικά, παρατηρείται μια σταθερά καθοδική τάση και πλέον μένει να δούμε αντίστοιχη μείωση και στη Βόρεια Ελλάδα.

Το δεύτερο κύμα όπως είπε εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην γύρω περιοχή και τόνισε ότι το φορτίο ήταν πενταπλάσιο αναλογικά με τον πληθυσμό της Αθήνας.

Η ηλικία είναι πολύ σημαντική για τη μελέτη των ασυμπτωματικών φορέων, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή μεταδίδουν τον ιό, με μικρότερη πιθανότητα αλλά είναι υπαρκτή. Επίσης, κίνδυνος υπάρχει να μεταδοθεί ο ιός πριν εμφανίσει κάποιος συμπτώματα.

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Παρασκευής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να γιορτάσουμε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα με άλλη μια οικογένεια και τόνισε, ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης όταν μείνουμε σε κλειστό χώρο για περισσότερα από 15 λεπτά χωρίς μάσκα και όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα ημερομηνία στις βεβαιώσεις μετακίνησης - Με βάση τα 534 ευρώ οι αποζημιώσεις του Δεκεμβρίου

Το πρώτο ελληνικό rapid test είναι γεγονός

Συγκίνηση από την αλλαγή φρουράς στο Καστελόριζο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης