Αποφασισμένος να περάσει πάση θυσία στο ελληνικό έδαφος ήταν ένας Αλβανός που γνώριζε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και δεν δίστασε να.. γκρεμίσει τις μπάρες στην Κακαβιάμε το αυτοκίνητό του!
Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο αλλοδαπός πάτησε γκάζι στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε σπάζοντας τις μεταλλικές μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και του Τελωνείου Κακαβιάς και συνέχισε απτόητος την πορεία του! Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν αναζητήσεις.
Το όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων στην εθνική οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός που δεν διέθετε κανένα έγγραφο για την παραμονή του στη χώρα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, διακεκριμένη φθορά δημόσιας ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.