Κονιδάρης: Να απομονώσουμε τους αρνητές του κορωνοϊού και τους εμμονικούς αντικληρικαλιστές

Κονιδάρης: Να απομονώσουμε τους αρνητές του κορωνοϊού και τους εμμονικούς αντικληρικαλιστές

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής τόνισε ότι η σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι άριστη, ότι οι δύο συμπορεύονται στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας - Δείτε βίντεο

konidaris
Στην ανάγκη ως κοινωνία να απομονώσουμε τόσο τις φωνές που αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού όσο και τις φωνές που ακόμη και τώρα, μετά την εκδημία του Μητροπολίτου Λαγκαδά, εξαιτίας ιδεοληψιών και αντικληρικαλισμού θέλησαν να συσχετίσουν αυτήν με το ιερό μυστήριο της Θείας Κοινωνίας αναφέρθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμo, τόνισε ότι η σχέση της εκκλησίας με την πολιτεία είναι άριστη. Και οι δύο συμπορεύονται στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας, με την εκκλησία να βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα.

«Εάν μπορέσουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, να πειθαρχήσουμε για το καλό το δικό μας και των συνανθρώπων μας, τότε θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε και Χριστούγεννα», ήταν το μήνυμά του.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με έναν εχθρό πολύ επικίνδυνο. Σε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει όλοι να είμαστε στην ίδια όχθη. Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν φωνές μεμονωμένες, που προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους να παραπλανήσουν τον κόσμο…Φωνές παράνοιας και βιασμού της κοινής λογικής… Η πανδημία είναι εδώ για όλους μας. Και πάνω σε αυτό, θέλω να πω ότι η εκκλησία μας θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου Ιεράρχη, ο οποίος ήταν από τους ανθρώπους αυτούς που τήρησαν ευλαβικά και πιστά όλες τις υποδείξεις σε όλα τα επίπεδα!», είπε ο κ. Κονιδάρης.



Κλείσιμο
Μάλιστα, ανέφερε ότι αλγεινή εντύπωση προκαλεί στον εκκλησιαστικό κόσμο αυτό που συμβαίνει, ακόμη και την ημέρα της εκδημίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά.

«Όπως ακριβώς πρέπει να απομονώσουμε το ένα άκρο, εκείνους που πρεσβεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, έτσι πρέπει να απομονώσουμε και ένα άλλο άκρο, όλων αυτών των ανθρώπων που στρέφονται κατά της εκκλησίας, με φοβερές ιδεοληψίες, ιδεολογικές εμμονές και αντικληρικαλισμό, που δεν δίστασαν ακόμα και σήμερα να ανασύρουν δηλώσεις του, ώστε να συσχετίσουν το ιερό -για τους Χριστιανούς- μυστήριο της Θείας Κοινωνίας με την κοίμηση αυτού του σπουδαίου Ιεράρχη. Μόνο εάν καταφέρουμε να απομονώσουμε και τους μεν και τους δε, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: «Δείξτε πνεύμα συνεννόησης»

Χωρίς Χαρδαλιά η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

ΜΕΘ: Στο 78% η πληρότητα σε όλη τη χώρα - Μόλις 10 άδειες κλίνες Εντατικής στη Θεσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης