Ο εθελοντής πλαστικός χειρουργός που ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ο εθελοντής πλαστικός χειρουργός που ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο Νέστορας Αναγνώστου ο ένας από τους 150 γιατρούς - εθελοντές που θα βοηθήσει του συναδέλφους του στη Θεσσαλονίκη

entatiki-koronoios-arthro
O κ. Νέστορας Αναγνώστου είναι ένας από τους 150 γιατρούς - εθελοντές ο οποίος ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Πλαστικός χειρουργός με μεγάλη όρεξη για προσφορά, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη, να βοηθήσει τους συναδέλφους του στη συμπρωτεύουσα, που μαστίζουν να σώσουν συνανθρώπους μας που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

nestorasanagnostou


Εργάστηκε κάποια χρόνια στην Αγγλία ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα , στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη όπου άνοιξε το ιατρείο του όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Τελείωσε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης εκεί όπου δίνεται η μεγάλη μάχη και όπως ο ίδιος δηλώνει στο protothema.gr «πονάει» τους συναδέρφους του που παλεύουν αυτή την ώρα να κρατήσουν ασθενείς του κορωνοϊού στη ζωή.

«Είναι μια σκληρή μάχη που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν φοβόμαστε. Όπως ο στρατιώτης που πάει στη μάχη γιατί έχει εκπαιδευτεί για αυτό, έτσι αισθανόμαστε και εμείς οι γιατροί αυτή τη στιγμή». Όπως επισήμανε αν είχε οικογένεια και εγγόνια θα είχε ένα λόγο παραπάνω να μπει σε αυτή τη μάχη. Δηλώνει πρόθυμος να βάλει «πλάτη» ώστε να βοηθήσει τους συμπολίτες του και τους συναδέλφους του.

«Μας ήρθε ένα email από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το οποίο έλεγε ότι «Αγαπητοί συνάδελφοι, να τιμήσουμε τον όρκο του Ιπποκράτη και να συμβάλλουμε όπου μπορούμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Χωρίς δεύτερη σκέψη , πάτησα «κλικ» και δήλωσα ότι είμαι πρόθυμος να προσφέρω τη βοήθειά μου και τις γνώσεις μου. Στη συνέχεια , ήρθε ένα προσχέδιο σύμβασης αλλά δεν με ενδιαφέρει το προσχέδιο αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο θέμα που μας απασχολεί είναι πως να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τον ιό γιατί έχει φτάσει στην πόρτα μας.

Κλείσιμο
Η δική μου ειδικότητα είναι μακριά από τη λοιμωξιολογία. Το πρώτο πράγμα που αναρωτιέται κανείς είναι «τι μπορεί να προσφέρει ένας πλαστικός χειρουργός σε μια επιδημία κορωνοϊού;»Η απάντηση είναι ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες θέλουμε και πρέπει να βάλουμε «πλάτη» με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους γείτονές μας γιατί ο ιός είναι τόσο κοντά μας, πλέον και πρέπει να ξεφύγουμε από τον φονικό ιό . Να βοηθήσουμε όπως μπορεί ο καθένας μας και αυτή είναι η νοοτροπία μου μέσα από την οποία , προσφέρομαι να βοηθήσω" λέει στο protothema.gr και συνεχίζει :

"Στην πρώτη πανδημία, υπήρχαν Έλληνες γιατροί στην Ιταλία που είχαν κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά τους έβαζαν και έσερναν τα φορεία χωρίς να τους νοιάζει γιατί το μόνο που ήθελαν πραγματικά , ήταν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Θέλω να προσφέρω από οποιοδήποτε «μετερίζι»μπορώ . Μάλιστα, θέλω να πω ότι προσφέρω ακόμα και το ιατρείο μου για να έρθει ο κόσμος να κάνει τα εμβόλια και να μη γίνονται στο δρόμο. Δεν μας αξίζει να είμαστε στα πεζοδρόμια γιατί υπάρχει διάθεση για συνεργασία.

Όταν βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει στον κόσμο ότι «είμαστε σε πόλεμο» εγώ δεν μπορώ να πω ότι κάνω διακοπές.

Και μάλιστα , αν είχα οικογένεια και εγγονάκια θα είχα ένα λόγο παραπάνω να μπω στη μάχη. Εμείς οι γιατροί τον ιό δεν τον φοβόμαστε όπως δεν φοβάται ο στρατιώτης να πάει στη μάχη γιατί έχει εκπαιδευτεί για αυτό το πράγμα. Στην αρχή όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα, λόγω της άγνοιας υπήρχε ένα άγχος αλλά εμείς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε γιατί υπηρεσίες υγείας προσφέρουμε»



Ειδήσεις σήμερα: 

Το «θαύμα» της Μαδρίτης: H τακτική κατά της πανδημίας που αποδίδει

Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Νέα αναβάθμιση του συστήματος τηλεκπαίδευσης

Κακοκαιρία: Έρχεται ο «Ωμέγα εμποδιστής» με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης