Την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 70χρονος πουκατηγορείται ότι ασελγούσε σε 13χρονη μαθήτρια. Μετά τον Εισαγγελέα ο 70χρονος θα παρουσιαστεί στον Ανακριτή και κατόπιν θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.
Ο 70χρονος, συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής σε αγροτική αποθήκη σε περιοχή πολύ κοντά στην πόλη, έπειτα από καταγγελία της δασκάλας της 13χρονης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού προηγουμένως η μαθήτρια ζήτησε τη βοήθειά της.
Η Αστυνομία έπειτα από μεθοδική έρευνα συνέλαβε τον δράστη και τον ανέκρινε επί ώρες.
Αναφορικά με την 13χρονη μαθήτρια, κατέθεσε και εκείνη στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η επιμέλεια του παιδιού από την οικογένειά της ή όχι.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.