«Οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο Σωτηρία, είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια.
«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία. Επιπλέον, προσέθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μία επιτάχυνση από το νοσοκομείο για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μην συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ».
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.