Lockdown: Έφοδος για πάρτι με 31 άτομα σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Συνελήφθη η 24χρονη διοργανώτρια

Lockdown: Έφοδος για πάρτι με 31 άτομα σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Συνελήφθη η 24χρονη διοργανώτρια

Συνελήφθη η 24χρονη διοργανώτρια - Της έριξαν και «καμπάνα» 3.000 ευρώ - Δείτε το ξενοδοχείο - Crash test η σημερινή ημέρα - Πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

elegxos-koronoios-arthro
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε από πολίτη που κάλεσε περίπου στις 2:30 στην Άμεση Δράση και είπε ότι ενημερώθηκε μέσω social media ότι στο ξενοδοχείο Smart Hotel στη λεωφόρο Συγγρού 127, στο ύψος του Νέου Κόσμου θα διοργανωθεί πάρτι.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις με επικεφαλής των βραδινό επόπτη Αθηνών οι οποίοι στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου βρήκαν 31 άτομα να συμμετέχουν στο πάρτι παρά το γεγονός ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ισχύει γενικό lockdown με περιορισμό μετακινήσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από συμπεριφορές όπως αυτή.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας ενώ συνελήφθη μια 24χρονη ως διοργανώτρια.

Στην 24χρονη που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διαδοσης κορώνοϊού και για διατάραξη κοινής ειρήνης, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown η αστυνομία εντόπισε 585 παραβάτες του lockdown, έγιναν και δύο συλλήψεις για παραβίαση κανόνων λειτουργείας καταστημάτων ενώ επιβλήθηκαν και 698 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποίησε συνολικά 10.808 ελέγχους και επέβαλε 78 πρόστιμα κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS ενώ σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που έγινε το πάρτι

Αστυνομικοί βρίσκονται προληπτικά έξω από το ξενοδοχειο όπου έγινε χθες το πάρτι. Το ξενοδοχειο Smart Hotel βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Συγγρου και αυτή την ώρα παραμένει κλειστό.

Άγνωστο παραμένει τουλάχιστον για την ώρα αν λειτουργούσε κανονικά το συγκεκριμένο ξενοδοχειο και είχε πελάτες την ώρα που διοργανωνόταν το πάρτι. 
IMG_0455
IMG_0457
IMG_0458

Crash test η σημερινή ημέρα 

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα οδηγεί στον πυρήνα του δεύτερου «απαγορευτικού», καθώς κάθε κίνηση και μετακίνηση περνά μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 13033 και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού και «μέχρι την Άνοιξη», όπως ξεκαθάρισε χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα:

Αποδεκτή κρίνεται κάθε μετακίνηση (με τη χρήση σχετικής βεβαίωσης ή sms), δηλαδή για λόγους:

· εργασίας,
· μετάβασης στο σχολείο,
· υγείας,
· μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα,
· μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα,
· κίνησης για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο,
· κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του Δήμου

Ως προς την μετάβαση στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την άδεια μετάβασης στη δουλειά τους, της οποίας το υπόδειγμα είναι διαθέσιμο από πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ χορηγείται από τον ιδιοκτήτη. Αν υπάρξει οποιαδήποτε επιπλοκή, τότε θα ισχύσει βεβαίωση κυκλοφορίας του εργαζόμενου, η οποία είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Για μετακινήσεις στη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος - sms στο 13033, το οποίο πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ:

1 Για μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ).

3 Για μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Στον κωδικό αυτό εντάσσονται και οι νομικές και δικαστικές υπηρεσίες. Ειδικότερα επιτρέπονται:

· η μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, σύμφωνα με σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.

· η μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, με βάση βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.

· άλλη μετακίνηση σε δικαστική Αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, με βάση σχετικά δικαιολογητικά.

· οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, εφόσον συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας.

4 Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Για μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
APAGOREYSH KIKLOFORIAS ATHNA IOS KORONAIOS MASKES CORONAVIRUS PANDIMIA KARANTINA


Επιπλέον, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός του ίδιου Νομού ή Περιφερειακής Ενότητας, με κλιμάκια της ΕΛΑΣ να έχουν εγκατασταθεί από το περασμένο Σάββατο σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου.

Ελευθερία στον αέρα

Αντίθετα, από σήμερα επιτρέπεται η αεροπορική μετάβαση εκτός νομού, μόνο για επαγγελματικά ταξίδια, για επιστροφή στην μόνιμη κατοικία ή για λόγους υγείας, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση που θα περιγράφει τον λόγο της μετακίνησής τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Aegean Airlines, από αύριο επανεντάσσονται στο δίκτυο εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των τοπικών περιοριστικών μέτρων ήδη από τις 2 Νοεμβρίου. Επιπλέον, από αύριο και στο εξής στις πτήσεις εξωτερικού, όλοι οι εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι επιβάτες, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το PLF έντυπο (Passenger Locator Form) μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την πτήση αναχώρησή τους, ενώ από μεθαύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες στην χώρα θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR COVID-19 τεστ, το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ως προς την εφοδιαστική αλυσίδα, κανονικά λειτουργούν έως τις 30 Νοεμβρίου:

· Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) παραμένουν ανοιχτά στο κανονικό τους ωράριο. Μοναδική εξαίρεση η Κυριακή 15 Νοεμβρίου, οπότε οι Υπεραγορές τροφίμων (super markets) καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

· Καθαριστήρια
· Περίπτερα (24ώρο)
· Φαρμακεία
· Πρατήρια καυσίμων, με εφικτή τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον
· Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
· Ξενοδοχεία, στα οποία, ωστόσο, δίνεται δυνατότητα αναστολής
· Pet shops
· Καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης, που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.
· Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
· Ακόμη, επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), ενώ
· οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να βγει από το σπίτι μόνο για να παραλάβει έτοιμο φαγητό, όπως διευκρίνισε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Κλειστή, ωστόσο, παραμένει συνολικά η εστίαση.
· Στο ίδιο διάστημα θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, αλλά με πρόσθετα μέτρα, δηλαδή με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Τηλε-εργασία και στο δημόσιο

Σε τρεις βάρδιες θα φτάνουν στο εξής στα γραφεία τους και οι υπάλληλοι του δημοσίου που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς τηλε-εργασίας, η οποία είναι πλέον υποχρεωτική σε ποσοστό 50% στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Αναφορικά με τη λειτουργία του τελευταίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προβλέπεται ότι:

· Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.
· Ευνοείται η τηλεργασία «στο μέγιστο δυνατό ποσοστό», ενώ και οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.
· Στις υπηρεσίες που απαιτείται φυσική παρουσία των υπαλλήλων η προσέλευση θα γίνεται σε τρεις βάρδιες (07.00 - 15:00, 08:00 - 16:00, 09.00 - 17:00) και θα ισχύουν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.
· Όσοι εργαζόμενοι έχουν παιδιά στο γυμνάσιο έχουν δικαίωμα εναλλακτικού ωραρίου, μειωμένης βάρδιας κατά 25% ή άδειας ειδικού σκοπού.
· Όσοι ανήκουν ή έχουν παιδιά που ανήκουν, στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό, αλλά δικαιολογείται η παραμονή τους στο σπίτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνωστισμός σε εκκλησία στη Νέα Σμύρνη – Ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να κοινωνήσουν

Αγωγή σε πορνοστάρ για ταινία στο εθνικό πάρκο του Μεξικού (φωτογραφίες)

Δείτε όλα τα γκολ του Σαββατοκύριακου από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης