Κοντοζαμάνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στο «Σωτηρία» από τις 49 κλίνες ΜΕΘ, οι 36 είναι καλυμμένες

Κοντοζαμάνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στο «Σωτηρία» από τις 49 κλίνες ΜΕΘ, οι 36 είναι καλυμμένες

1400 προσλήψεις γιατρών μέχρι το τέλος του έτους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

kodozamanis
Για το δεύτερο lockdown στη χώρα και την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στον ΘΕΜΑ 104,6 fm. Μεταξύ άλλλων προανήγγειλε και τον διορισμό 1400 γιατρών μέχρι το τέλος του έτους. 

«Σίγουρα υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, γι΄αυτό και παίρνουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε ο υφυπουργός, ενώ γνωστοποίησε ότι  «στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 49 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, οι 36 είναι καλυμμένες. Επομένως και το νοσοκομείο αυτό και το σύστημα κρατάει ακόμα. Περισσότεροι από 1400 γιατροί θα έχουν διοριστεί μέχρι το τέλος του έτους και ήδη αρκετοί από αυτούς είναι στα νοσοκομεία. Τουλάχιστον 600 θέσεις έχουν ήδη πληρωθεί. Έχουμε 6.800 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που ήρθαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι 2.000 προσλήψεις».

Για την εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε:  

«Η ιχνηλάτηση μας βοηθά να έχουμε στοιχεία και δεδομένα έτσι ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Η κατάσταση δεν είναι στο σημείο που πλέον η ιχνηλάτηση δεν έχει νόημα. Και υπάρχει και ανησυχία. Τα μέτρα τα παίρνουμε προκειμένου καταρχάς να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών. Κανείς δεν θέλει να έχει lockdown ή περιορισμούς. Η εξέλιξη της πανδημίας έπαιξε τον καθοριστικό λόγο για να φτάσουμε σε αυτά τα μέτρα. Πρέπει και αυτήν τη φορά να τα καταφέρουμε, να παραμείνουμε πιστοί στις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτείας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την πανδημική κόπωση, σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο. Για τις έξτρα υποδομές, ξεκινήσαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, δεν καθήσαμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας και το χειρότερο σενάριο. Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί στα δημόσια νοσοκομεία 300 νέες κλίνες ΜΕΘ και συνεχίζουμε. Και το πιο πλούσιο σύστημα υγείας να είχαμε, η πιο πλούσια χώρα, το πιο ανεπτυγμένο κράτος...βλέπουμε τι γίνεται και στα άλλα κράτη: υπάρχει μία κόκκινη γραμμή που οι δυνάμεις ποτέ δεν είναι ανεξάντλητες. Επομένως, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το οριακό σημείο, έχουμε περιθώρια ακόμα. Γι' αυτό έχουμε πάρει εγκαίρως τα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε αυτές τις καταστάσεις». 

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Άδεια πόλη η Αθήνα - Έλεγχοι και απολυμάνσεις (φωτογραφίες και βίντεο)

Αμερικανικές εκλογές: Νίκη με πάνω από 300 εκλέκτορες βλέπει ο Μπάιντεν, χωρίς συμμάχους μένει ο Τραμπ

Νεκροί από κορωνοϊό: Επτά απώλειες από Σέρρες και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης