Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί, πότε θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί, πότε θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα

Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες και τι οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή σύμβασης

atm_lefta
Στις 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων για τις αναστολές συμβάσεων ενώ οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά από τις 30 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, για τον μήνα Νοέμβριο, και εξαιρετικά για αυτήν την περίπτωση προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους θα υποβληθούν από 15/11/2020 έως και την 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 24/11/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ θα πραγματοποιηθούν από 27/11/2020 έως και 3/12/2020.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.448 τα νέα κρούσματα - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 196 διασωληνωμένους

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα - Στα 300 ευρώ η παραβίαση των μέτρων

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε δραματική αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης