Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.
Ειδικότερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε στάση εργασίας από 8.00 έως 10.00 και συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες των νοσοκομείων, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Η Ομοσπονδία προγραμματίζει επίσης δεύτερη κινητοποίηση στις αρχές Δεκεμβρίου (θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν), με στάση εργασίας από 8.00 έως 11.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.
«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα», αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου, του κορωνοϊού, αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις». Θεωρεί υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορωνοϊού και τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events