LIVE

Κορωνοϊός

Απίστευτο μήνυμα εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς για την 28η Οκτωβρίου: Για τον πόλεμο φταίνε τα μονοπώλια!

simaia

Δεν έφταιγε ο Χίτλερ αλλά οι καπιταλιστές, υποστηρίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης σε «μήνυμα προς τους μαθητές»

Την ευκαιρία της εθνικής επετείου βρήκαν ορισμένοι εκπαιδευτικοί για να προπαγανδίσουν πολιτικές τους απόψεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης με ανακοίνωσή του στέλνει «μήνυμα προς τους μαθητές» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υποστηρίζει  ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για τον πόλεμο φταίει «η αδηφάγα ανάγκη των μονοπωλίων και των τραστ»  και ότι ο φασισμός γιγαντώθηκε «με την οικονομική ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες καπιταλιστές».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μας Μαθητές

Η επέτειος της 28ης Οκτώβρη 1940 ως ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, προσφέρεται πάντα για την κατάκτηση της ιστορικής αλήθειας που δεν γράφεται στα σχολικά βιβλία, αλλά και για την άντληση στέρεων συμπερασμάτων για το σήμερα.
Ήταν αλήθεια ο πόλεμος «…το ολέθριο αποτέλεσμα της αποτυχίας στην εφαρμογή των όρων της ειρήνης που είχαν τερματίσει τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο την περίοδο 1919-20...» όπως αναφέρουν τα σχολικά βιβλία;

Ψάξε μήπως για τον πόλεμο τότε και πάντα η αιτία είναι η αδηφάγα ανάγκη των μονοπωλίων και των «τραστ» (βιομήχανοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.α), να εξασφαλίσουν νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές και νέες αγορές, για να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους αποκτώντας δύναμη και σε άλλες χώρες αλλάζοντας τα σύνορά τους.

Ψάξε μήπως τον φασισμό δεν τον επιβάλλουν κάποιοι «τρελοί» όπως αποκαλούν τον Χίτλερ. Ψάξε μήπως το φασισμό την 10ετία 1930-40 τον στήριξαν όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ζητούσαν από το γερμανικό λαό να είναι "ενωμένος", να βάλει πλάτη, να αποδεχτεί τη φτώχεια και την ανεργία του για το καλό "του γερμανικού έθνους", όπως ακριβώς το ζητούσαν πρόσφατα (και τώρα) στην χώρα μας, έχοντας την ίδια επιχειρηματολογία και συναγελαζόμενοι με την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Αλήθεια δεν γιγαντώθηκε ο φασισμός με την οικονομική ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες καπιταλιστές των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας (“Ford”, “General Motors”, IBM, Siemens), στην Ιαπωνία και αλλού, κάνοντας τσιράκια τους φασίστες; Τα τσιράκια των εφοπλιστών δεν έκαναν στο Πέραμα οι χρυσαυγίτες;

Ψάξε μήπως αυτό που σου λένε, ξανά και ξανά, για το ότι όποτε οι Έλληνες ενώθηκαν όλοι μαζί μεγαλούργησαν...είναι άραγε αλήθεια, αφού υπήρξαν Έλληνες (π.χ. κατοχικές κυβερνήσεις Τσολάκογλου - Λογοθετόπουλου - Ράλλη) που στήριξαν τη ναζιστική κατοχή που με την σειρά της οδήγησε στο θάνατο μισού εκατομμυρίου Ελλήνων από την πείνα, το χειμώνα του 1940-41. Αφού οι ελληνικές αρχές και ο ίδιος ο δικτάτορας Μεταξάς ήταν αυτοί που αρνήθηκαν, αρχικά, στους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές να πολεμήσουν τον Ιταλό εισβολέα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους Γερμανούς κατακτητές για να τους εκτελέσουν. Αφού το μεγαλύτερο τμήμα των αστικών πολιτικών κομμάτων της εποχής εγκατέλειψε τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Κάιρο αφήνοντας τον ελληνικό λαό να πολεμά και ν' αντιστέκεται μόνος του.

Ψάξε μήπως το τσάκισμα του φασισμού το κατάφεραν οι αντιστασιακές οργανώσεις των λαών αλλά και ιδιαίτερα, το νεοσύστατο σοσιαλιστικό κράτος της Σοβιετικής Ένωσης με τον ασύλληπτο αριθμό των 20 εκατομμυρίων νεκρών, αφού οι Δυτικοί «Σύμμαχοι» σήκωσαν όπλα ενάντια στην Γερμανία μόνο το 1944, δηλαδή μετά την στρατιωτική νίκη της.

Ψάξε μήπως και στην χώρα μας ο λαός μας είπε το μεγάλο ΟΧΙ στα βουνά της Αλβανίας όταν ο δικτάτορας Μεταξάς έλεγε να ρίξουμε μερικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων, όταν οργανώθηκε στο ΕΑΜ, ο ένοπλος ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ που έδιωξαν Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες. Όταν το ΕΑΜ απελευθέρωσε τη μισή Ελλάδα, πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, λειτούργησε σχολεία, με θέατρα και πολιτισμό στις ελεύθερες περιοχές, εμπόδισε το (1943) και τελικά κατάφερε να μη φύγει ούτε ένας Έλληνας, για να πάει εργάτης στα εργοστάσια των ναζί. Έσωσε το λαό από την πείνα με τα συσσίτια, οργάνωσε τη “μάχη της σοδειάς”. Εμπόδισε με μαζικά συλλαλητήρια που είχαν δεκάδες νεκρούς να γίνει η Βόρεια Ελλάδα μέρος του Βουλγαρικού φασιστικού κράτους κ.α.

Ψάξτε αγαπητοί μαθητές αν έχει κάποια σχέση το 1940 με το 2020 σκεπτόμενοι πίσω από τα φαινόμενα γιατί και σήμερα ετοιμάζονται νέοι πόλεμοι στην περιοχή μας για τους ίδιους σχεδόν λόγους. Με πρωταγωνιστές πολυεθνικές που για την εξασφάλιση νέων ενεργειακών πηγών, εμπλέκουν την χώρα μας σε μεγάλους ανταγωνισμούς και επικίνδυνα αδιέξοδα μέσα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ψάξτε επίσης ποιος απολαμβάνει τον πλούτο που βγαίνει από τη δουλειά των εργαζομένων, των γονιών σας. Ψάξτε αν υπάρχουν εμπόδια στα όνειρά σας, αν κάποιοι βγάζουν τρελά κέρδη ενώ οι πολλοί ζουν κάτω από τις ανάγκες τους;

Τη φετινή χρονιά, που αναπτύχθηκαν μεγάλοι μαθητικοί αγώνες διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για την ασφαλή διά ζώσης πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, η απάντηση ήταν η καταστολή, η ωμή βία, τα ΜΑΤ που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων και την σύλληψη και κράτηση 14 χρονου μαθητή.
Η 28η Οκτώβρη είναι μια γιορτή της εποχής μας γιατί μπορούμε να δώσουμε το περιεχόμενο των σημερινών μας ονείρων, των αναγκών μας.

Η ιστορία της γενιάς σας θα γραφτεί πάλι με αγώνες!

Τιμάμε το ΟΧΙ του 1940 παλεύοντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο!

Αργοστόλι 27/10/20
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ»

Ειδήσεις σήμερα:

Το σκίτσο του Αρκά για τα 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού

ΗΠΑ: Σε 120 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο «γκουρού» που ξεγελούσε γυναίκες και τις έκανε σκλάβες του σεξ

Η Μελάνια στην πρώτη της προεκλογική εμφάνιση αστειεύεται για τον Τραμπ (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (320)

Οθωνας

Μα τι παρεξηγημενος ο καυμενος αδολφος !!!. Και ηταν και κολεγια με τον Μολοτωφ... Ε ! Αυτοι που πηγαν σπρωχτα και με το ζορι στην Αλβανια, ε ! ρηξαν και δυο ντουφεκιες στο γαμο του Καριγκιοζη. Ευτυχως που ολα τακανε το ΕΑΜ, που ιδρυθηκε το Σεπτεμβρη του 41 (11μηνες μετα...). Παιδια, αστε τις μ..ς, διαβαστε (αφου βγαλετε τους παραμορφωτικους φακους) ιστορια, διαβαστε για τον λατρεμενο σας Σταλιν (ΨΑΧΤΕ να δειτε ,ΜΟΝΟ , και αστε τα αλλα, την κολεχτιβοποιηση της Ουκρανιας ,εστω,ΨΑΧΤΕ να πληροφορηθητε πως η Ρωσια ΕΦΤΥΣΕ τον Κομμουνισμο, ΨΑΧΤΕ να δειτε οτι τελικα μονο στη Βορεια Κορεα ταιριαζετε και θα περνατε καλα, σιγουρα... Κια αν μυτισετε τη μασχαλη σας ,μυριζει κατι μεταξυ πεθαμενιλας και σκουριας. Βοηθεια σας στη μοναξια σας,κυριοι. Ευχαριστουμε για τη διασκεδαση !Απ οτι βλεπω , εχετε μπολικους θαυμαστες...

Χριστίνα

Η αλήθεια ακούγεται απίστευτη μόνο σ´αυτούς που ζουν συνειδητά μέσα στο ψέμα.Κι αν θεωρήσατε ότι με αυτό το τίτλο θα ακυρώσετε-χλευάσετε την ανακοίνωση καταφέρατε το ακριβώς αντίθετο αφού το κείμενο από μόνο του είναι ιστορικά αληθή και βασίζεται σε αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. ´Ενα μάθημα ιστορίας από την ιστοσελίδα σας....ελάτε πείτε κάποιος εκεί μέσα σας κάνει προβοκάτσια

Ο ίδιος

Ερώτηση προς "παρμένους" αριστερόστροφους: Αν ο Μεταξάς έλεγε "Ναί", ''ο λαός" τι ακριβώς θα έκανε.....? (Ασφαλώς και δεν περιμένω να περάσει)

Νικ

Προπαγάνδα η αλήθεια;

Εσύ τι λες;

Για μας διαφωτίσεις με την άποψη σου.

Πρώην Ένστολος

Η μυρωδιά της αριστερίλας δεν έχει τέλος...

Μία άλλη άποψη για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ

Σκοπός των κομμουνιστικών κινήσεων ήταν η επικράτηση ενός δικαιότερου κοινωνικού συστήματος. (Γιατί για να πούμε το σωστό ούτε ο καπιταλισμός που κατέληξε στον νεοφιλελευθερισμό, ούτε η φεουδαρχία που κατέληξε στην νεοφεουδαρχία της σημερινής Ρωσίας είναι κοινωνικά δίκαια συστήματα)Το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος ήταν η ΕΣΣΔ. Φυσιολογικό απόλυτα ήταν οι απανταχού κομμουνιστές και σοσιαλιστές να βάζουν τα συμφέροντα της επικράτησης του σοσιαλιστικού συστήματος και συνεπαγόμενα τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ πάνω από τα στενά "εθνικά" και μεγαλοιδεάτικα συμφέροντα διαφόρων κρατιδίων-προτεκτοράτων όπως ήταν η Ελλάδα. Ή "επέκταση" της Ελλάδας στην ουσία εξυπηρετούσε μόνο τους έλληνες καπιταλιστές και τους προτέκτορες τους βρετανούς. (εκστρατεία στην Μ.Ασία)Η δε συμμετοχή στον Β Παγκόσμιο εξυπηρετούσε μόνο και μόνο τους προτέκτορες βρετανούς να διατηρήσουν τις οικονομικές ζώνες επιρροής για τους δικούς τους καπιταλιστές. Οταν όμως οι γερμανοί ναζί έκαναν επίθεση στην Σοβιετική Ένωση με σκοπό να καταστρέψουν το σοσιαλιστικό οικοδόμημα, όλοι οι αριστεροί έπρεπε να πολεμήσουν για να αποτρέψουν αυτή την κατάληξη. Ή στάση των κομουνιστών δεν ήταν "αντεθνική" ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αφού εθνικό είναι μόνο ότι εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των αποικιοκρατών. Οι απόγονοι των δοσίλογων καλά θα κάνουν να σταματήσουν να πιπιλάνε τις καραμέλες "υποστήριξη στον Κεμάλ" και "σύμφωνο Ριμπεντροπ-Μολότοφ".

ιστορικος

από πότε η ιστορική αλήθεια θεωρείται απίστευτη;;

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

"Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο αριστερός δημοκρατικός κόσμος της Ελλάδας είπε ένα βροντερό ΌΧΙ στον φασισμό των Ιταλών, δίνοντας στη συνέχεια μια λαμπρή μάχη στα βουνά της Πίνδου, πετώντας τον φασίστα και λαϊκιστή Μουσολίνι στη θάλασσα. Όσοι δεν ψήφιζαν αριστερά τότε, δείλιασαν ή συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς και αργότερα με τους Γερμανούς κατακτητές. Τόσο γενναία πολέμησαν τότε οι αριστεροί που ο ίδιος ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Τσώρτσιλ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως "δεν πολεμούν οι αριστεροί σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν αριστεροί". Κρίμα μόνο που το 1946 οι σύντροφοι, αν και κάναμε τα αδύνατα δυνατά οδηγώντας την ρημαγμένη από τους Ναζί χώρα μας σε εμφύλιο, δεν καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα μας Σοβιετία ώστε να μην χάσουμε και εμείς την ανάπτυξη και τον πολιτισμό των πρώην Ανατολικών χωρών του Στάλιν, του Τσαουσέσκου και σήμερα του συντρόφου Κιμ. Και τώρα που ετοιμαζόμαστε πάλι για καινούριο κλείσιμο-lockdown, εμείς οι σύντροφοι θα συνεχίσουμε από το πληκτρολόγιο να δίνουμε το δυναμικό και αγωνιστικό παρών, λαμβάνοντας βέβαια το μισθό στο ακέραιο, χωρίς φυσικά να κινδυνεύουμε να μας απολύσει κανείς, ούτε και να κλείσει το μαγαζί που εργαζόμαστε, περιορίζοντας τις ετήσιες ώρες εργασίας μας σε μερικές εκατοντάδες. Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά όλα πια τα μαθαίνουν στο φροντιστήριο, εμείς είμαστε αριστεροί, όχι κορόιδα να αδειάζουμε το δικό μας κεφάλι να γεμίζουμε αυτωνών!" Το παρόν κείμενο, είναι απαλλοτριωμένο...

Ευάγγελοςκ

Κύριοι ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ η ανακοίνωση σας ποτίζει με μίσος τα πολύ νέα παιδιά των 12-18 ετών και κυριολεκτικά βρωμάει αριστεριλα. ΑΙΣΧΟΣ. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα ιδιαίτερα μαύρα των ευρώ 20 για τα 45 λεπτά φροντιστήριο στο σπίτι των μαθητών σας. Κυρία ΥΠΟΥΡΓΕ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΑΛΤΕ το μαχαίρι στο Κόκκαλο σε ΑΥΤΟ το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ που λέγεται ελληνική παιδεία γκρεμίστε το και ξανά ΦΤΙΑΞΤΕ το από μηδενικής βάσης τώρα ήλθε ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ η ώρα μην φοβηθείτε μην ΚΑΝΕΤΕ πίσω ο ΛΑΟΣ όχι μόνο θα σας συμπαρασταθεί αλλά θα σας ξαναψηφίσει με μεγάλη διψήφια διαφορα από τους ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥς

αλεκος

το ΚΚε τα ιδια ελεγε και το 1940 και καλουσε τους οπαδους του να μην πανε να πολεμησουν στην Αλβανια,γιατι ηταν ενας ιμπεριαλιστικος πολεμος του Μεταξα.Σημερα το παιζουν σαν να ηταν τοτε πρωτομαχητες kαι πανε να κλεψουν δαφνες,που δεν τους αξιζουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης