Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μακάρι να περάσουν γρήγορα οι μέρες αυτές και να έχουμε γιορτές φανταχτερές

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μακάρι να περάσουν γρήγορα οι μέρες αυτές και να έχουμε γιορτές φανταχτερές

«Είναι υποχρέωση μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας» είπε για τη δοξολογία που τελέστηκε στην Μητρόπολη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ieronimos
«Είναι μια γιορτή η σημερινή κάτω από δυσμενείς, δύσκολες συνθήκες, αλλά είναι υποχρέωση μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Η Δοξολογία τελέσθηκε παρουσία λίγων επισήμων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά την Δοξολογία, ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ιστορική σημερινή ημέρα λέγοντας ότι «πρέπει να βλέπουμε πού βρισκόμαστε, τι μας λείπει και τι θέλουμε. Είναι μια γιορτή η σημερινή κάτω από δυσμενείς, δύσκολες συνθήκες, αλλά είναι υποχρέωση μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κάνουμε το καθήκον μας».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «σήμερα ήταν κάτι το ελάχιστο αλλά το χρειαζόμαστε όλοι, γιατί η μέρα αυτή είναι μεγάλος σταθμός για την Ελλάδα» και ευχήθηκε «οι μέρες αυτές να περάσουν γρήγορα, ώστε να έχουμε πανηγύρεις και γιορτές φανταχτερές».

Ειδήσεις σήμερα:

Το σκίτσο του Αρκά για τα 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού

ΗΠΑ: Σε 120 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο «γκουρού» που ξεγελούσε γυναίκες και τις έκανε σκλάβες του σεξ

Η Μελάνια στην πρώτη της προεκλογική εμφάνιση αστειεύεται για τον Τραμπ (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης