LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα

masks-0

Τι αναφέρει το ΦΕΚ - Ποιοι και πώς μπορούν να μετακινηθούν τη νύχτα - Μέχρι τις 5 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου)

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η εφρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις «πορτοκαλί» περιοχές -επίπεδο 3-, με κυριότερα εξ αυτών τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα προστασίας για το δεύτερο κύμα πανδημίας , στο οποίο συγκεκριμενοποιούνταιτα μέτρα για όλες τις περιοχές, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιοχής.

Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη, ενώ σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων, φυσικών προσώπων, που πρέπει να κινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, αυτοαπασχολούμενων, αυτοί συμπληρώνουν το έντυπο που θα βρίσκεται πάλι στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» 

Επιπλέον, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και η υποχρέωση τηλεργασίας για τουλάχιστον το 20% των εργαζομένων.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου). 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν

Δικαίωμα μετακίνησης χωρίς περιορισμούς έχουν μόνο όσοι πολίτες τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας, δηλαδή με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και την βεβαίωση του εργοδότη τους η οποία θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 μέρες.

– Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Για τη λήψη της βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας εργαζομένων, που πρέπει να πηγαίνουν ή να αποχωρούν από την εργασία τους, υποχρεωτικά ο εργοδότης μπαίνοντας με τους κωδικούς του στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ συμπληρώνει το κατάλληλο έντυπο και το αποστέλλει στον εργαζόμενο ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού. Το έντυπο συμπληρώνεται πριν την μετακίνηση και οφείλει ο εργοδότης να το παράσχει και ο εργαζόμενος να το επιδείξει στα όργανα ελέγχου.

– Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων, φυσικών προσώπων, που πρέπει να κινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, αυτοαπασχολούμενων, αυτοί συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται πάλι στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και το οποίο πρέπει να το συμπληρώσουν υποχρεωτικά πριν την μετακίνησή τους, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους από το taxisnet.

– Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης, έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης χορηγείται μέσω της εφαρμογής του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού ελληνικού δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση με βεβαίωση που συντάσσεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

Επιπλέον, από σήμερα, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, και παροχής υπηρεσιών, στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στο επίπεδο 4 , δηλαδή στην Καστοριά και στην Κοζάνη, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Το ίδιο θα ισχύει για τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ και τα ινστιτούτα αισθητικής σε περιοχές επιπέδου 4, τα οποία θα λειτουργούν όπως στο επίπεδο 3.

Τέλος, σε ότι αφορά στα σχολεία, μάσκες για τις ώρες που θα βρίσκονται στην εγκατάσταση, θα φορούν εφεξής οι μαθητές στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Αυτό σημαίνει, πως η χρήση μάσκας καθιερώνεται και στα διαλείμματα. 

Ειδήσεις σήμερα

Στην «αντεπίθεση» ο Μακρόν: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια

Οι Χρυσαυγίτες στη φυλακή και ο Παππάς... λαγός

Τα 200.000 καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού φέρνουν πιο αυστηρά μέτρα και lockdown στην Ευρώπη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (98)

nick

Achtung-Achtung τα ταγματα υγειονομικης (και οχι μονο ) ασφαλειας του nickhard περιπολουν.

Αντε Γεια

Πονατε Ελληναραδες;Βαλτε μασκα και μοκο τωρα...

Αιγαίο πέλαγος

Κανένα ΜΜΕ δεν αναφερει τίποτα για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και τους προδότες που κυβερνούν μαζί με τους άλλους που κάνουν πλάτες.

να

Να γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00 και μετά. 0.30 τα περισσότερα παιδιά είναι σπίτι τους ήδη.

Ελλάδα η χώρα του τίποτα

Μυκονοοοοοος!

853

Σύντομα θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα φάτε πολύ ξύλο. Ο, τι δεν έγινε τόσα χρόνια με τα μνημόνια που απειλούσε ο κόσμος να μπει στη βουλή θα γίνει τώρα μου φαίνεται. Η αγανάκτηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Απλά δεν πάει άλλο!!

Παναγιώτης

Ψάξτε λίγο τι λέει ο Ιωαννίδης σε συνέντευξη στην εφημερίδα δημοκρατία για την φάση. Είμαστε προ εθνικής συμφοράς με τους εθνοπροδοτες που έχουν αφήσει τους Τούρκους να παίζουν μόνοι τους. Όλα είναι τακτική για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Φορέστε μάσκες

Γίνετε όλοι, ένα σύνολο από ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΕΣ και ΑΠΡΟΣΩΠΕΣ μονάδες, χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά....

Κωστας

Και οι δημοσιογραφοι σε ρολο ρουφιανου καταγραφουν.

geo. π

δεν χρειάζεται η γυμναστική στα σχολεία. Μόνο θεωρητικό μάθημα να γίνεται για τα αθλήματα κ σκάκι, από τον γυμναστή

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης