Κορωνοϊός - Φοιτητές ΑΠΘ: Εκρηκτική η κατάσταση στις εστίες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Φοιτητές ΑΠΘ: Εκρηκτική η κατάσταση στις εστίες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Μαζικά τεστ στους φοιτητές θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου μετά τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων

απθ-εστιες-κορωνοιος3
Την έντονη ανησυχία τους για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού εκφράζουν φοιτητές-μέλη του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εστίες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αναφερόμενη στα δύο κρούσματα που βρέθηκαν στις εστίες του ΑΠΘ και το ένα σε εστία του ΠΑΜΑΚ, η Άντζελα Λάρδα, πρόεδρος του συλλόγου, κατήγγειλε πώς, ενώ τα κρούσματα έγιναν γνωστά ήδη από την περασμένη Παρασκευή, τα μαζικά τεστ στους φοιτητές θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου, δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδες μετά.

Όπως είπε «το υπουργείο και η πρυτανεία του ΑΠΘ επιλέγουν τη σιωπή. Αντί να ενημερώσουν την κοινότητα και για την εμφάνιση των κρουσμάτων, αντί να ξεκινήσουν την ιχνηλάτηση, είναι άφαντοι και αφήνουν τους φοιτητές έκθετους».

Η πρόεδρος του ΣΟΦΕΘ, χαρακτήρισε εκρηκτική την κατάσταση στις εστίες αναφέροντας πως μόνο μετά την κινητοποίηση του συλλόγου έγιναν απολυμάνσεις και δόθηκε υγειονομικό υλικό, ενώ εξασφαλίστηκε και η δέσμευση για πρόσθετα μέτρα, όπως η διενέργεια των μαζικών τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που όμως θα καθυστερήσει.

«Η καθυστέρηση αυτή γέννα ανησυχία γιατί θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο, καθώς στους ορόφους των κρουσμάτων που μοιράζονται κοινόχρηστα μπάνια, δεν έγινε ιχνηλάτηση και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε δυναμικά για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας την ικανοποίηση αιτημάτων όπως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και η παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ ειδικά για το ΑΠΘ.

«Η εστία είναι το σπίτι μας, το μέρος όπου ζούμε, και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει και να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα» κατέληξε η Άντζελα Λάρδα, καλώντας παράλληλα τους συμφοιτητές της να συμμετάσχουν στην εξ αναβολής γενική συνέλευση του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.

Πηγή: GRTIMES

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το λιανεμπόριο και στις «κόκκινες» περιοχές

Χρυσή Αυγή: Με χειροπέδες η εγκληματική οργάνωση πήρε τον δρόμο για τις φυλακές (βίντεο + φωτό)

Χρυσή Αυγή: Τυλιγμένη με σεντόνι μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ η Βενετία Πόπορη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης