Κορωνοϊός - Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς και γιατρούς

Κορωνοϊός - Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς και γιατρούς

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1

agios-savvas43
Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εισέβαλε ο κορωνοϊός, δοκιμάζοντας την αγωνία των ευαίσθητων ασθενών που νοσηλεύονται εκεί, αλλά και τα -καλά- αντανακλαστικά της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής -όλοι ασυμπτωματικοί- τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Ακολούθως, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά την πτέρυγα Γ1 του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και στην Κλινική Covid του «Άγιου Σάββα».

Κλείσιμο
Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του τμήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς, καθώς βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν άμεση: οι ασθενείς, άνδρες ηλικίας 54, 69 και 85 χρόνων, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ». Η πτέρυγα Γ1 μπήκε στο μικροσκόπιο όπως επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο, με τη διενέργεια τεστ και ιχνηλατήσεων στο προσωπικό. Ο έλεγχος έδειξε άλλους 5 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα – όλοι βρίσκονται σε απομόνωση κατ' οίκον.

«Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας το πρόβλημα που ανακύπτει συχνά με τα αποτελέσματα των τεστ. «Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε έλεγχο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και ήταν αρνητικοί. Στην πορεία όμως εμφάνισαν συμπτώματα και διενεργήθηκε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό ήταν το σχέδιο της Kέιτ Μίντλετον αν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την άφηνε

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: «Αν δεν μου δώσεις €2.000 θα πάθεις κακό»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης