Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid test στο Σύνταγμα - Παρόντες Κικίλιας και Αρκουμανέας

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid test στο Σύνταγμα - Παρόντες Κικίλιας και Αρκουμανέας

Oι πολίτες μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους - Παρόντες Κικίλιας και Αρκουμανέας

rapit
Στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούν δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού σε πολίτες.

Εκεί βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ και στη συνέχεια μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορωνοϊό.

Rapid test στο Σύνταγμα


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που μας δίνει, έτσι ώστε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μπορεί να είναι σήμερα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα«Έχουμε ήδη κάνει 350 τεστ και έχουμε 6 θετικά. Θα συνεχίσουμε σήμερα μέχρι το μεσημέρι. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.Θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες όλοι μας, επειδή αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων, να είμαστε προσεκτικοί και είναι πάρα πολύ βασικό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά, μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία».


SYN1
SYN2
Κλείσιμο


IMG_0754
IMG_0757
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Σύνταγμα
IMG_0750
IMG_0751

Την ίδια ώρα σε σταθερά, αλλά και πάλι «πορτοκαλί» στον επιδημιολογικό χάρτη επίπεδα βρίσκεται η Αττική όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντιπίζονται καθημερινά στην Περιφέρεια.

Ειδικότερα, χθες, ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα στη χώρα, με τα 175 να εντοπίζονται στην Αττική. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει έως τώρα πολιτικές και υγειονομικές αρχές, το lockdown δεν είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την Αττική, πράγμα το οποίο τόνισε και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάταξη της Αττικής, βέβαια, στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένες περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον ιό. Συγκεκριμένα, αυτές είναι το Περιστέρι και ο Πειραιάς, ενώ αναφορικά με τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, αυτές είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια, το Θησείο.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι χθες στο Θησείο διενεργήθηκαν rapid test και οκτώ εκ των 340 βρέθηκαν θετικά, ενώ σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί τεστ στην πλατεία Συντάγματος.

Με την Αττική να εμφανίζεται οριακά σταθεροποιημένη, οι αρμόδιοι ρίχνουν ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος, εκτός από την «κόκκινη» και με τοπικό lockdown Κοζάνη, στοχευμένα στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών. Για παράδειγμα και στις τρεις περιοχές δίδεται πλέον έμφαση στους ελέγχους με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ στις Σέρρες ουσιαστικά η δημοτική αρχή της πόλης έθεσε σε εφαρμογή αυστηρό πλέγμα μέτρων.

Πάντως, ενδεικτικό της δυναμικής της επιδημίας σε αυτές τις περιοχές είναι πως από την περασμένη Κυριακή έως και χθες στη Θεσσαλονίκη είχαν καταγραφεί 398 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα 155 κρούσματα, στην Κοζάνη 221, στην Καστοριά 100, ενώ στις Σέρρες σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφτηκαν 28 θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού. 

Εχθές καταγράφηκε και πάλι υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού (438) στη χώρα, με την Αττική να διατηρεί σταθερά την αρνητική της πρωτιά πανελλαδικά σε αριθμό νέων ατόμων θετικών στον κορωνοϊό. Από τα 388 εγχώρια κρούσματα, τα 175 καταγράφηκαν στο λεκανοπέδιο, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες στην περιφέρεια Αττικής. Συνολικά, από την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκύπτει ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί σε τουλάχιστον 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Αγωνία για τους Γάλλους του «Blue Star Delos»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας από εχθές το βράδυ για 23 Γάλλους μαθητές που επέστρεψαν στον Πειραιά από τη Σαντορίνη με το πλοίο «Blue Star Delos», καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε καθηγήτρια που τους συνόδευε.

 
Δείτε βίντεο από χθες το βράδυ στον Πειραιά όταν έφτασε το καράβι με το γκρουπ των Γάλλων μαθητών:

Βίντεο2


Δείτε βίντεο: ΕΟΔΥ: Δωρεάν τεστ covid – 19 στο μετρό του Συντάγματος
ΕΟΔΥ: Δωρεάν τεστ covid – 19 στο μετρό του Συντάγματος



Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης