Κικίλιας για εισβολή στο γραφείο της Γιαμαρέλλου: «Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν»

Κικίλιας για εισβολή στο γραφείο της Γιαμαρέλλου: «Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν»

Ο Ρουβίκωνας έκανε «ντου» χθες στο γραφείο της Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας

giamarellou
Στο γραφείο της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Γιαμαρέλλου, εισέβαλαν το Σάββατο μέλη του Ρουβίκωνα. Έξι μέλη της συλλογικότητας και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Σε κείμενο τους εξηγούν τους λόγους της ενέργειας τους, επικαλούνται αντιεπιστημονική στάση της λοιμωξιολόγου, αναφέροντας εκτός των άλλων ότι «η κυρία “ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

Η ανακοίνωση της ομάδας καταλήγει: «Είμαστε απέναντι σε όσους/ες θέλουν την κοινωνική βάση υπεύθυνη για όσα θα συμβούν και όσα συμβαίνουν. Είμαστε δίπλα σε όσους/ες έχουν ανάγκη».

Μετά το περιστατικό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά. Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Σάτυρος αυνανιζόταν σε πάρκο κοιτώντας μητέρα με το παιδί της

«Η ζωή θα επιστρέψει εκεί που ήταν το 2024» λέει Έλληνας καθηγητής του Yale

Τα σκληρά δεδομένα του κορωνοϊού προκαλούν ξανά ανησυχία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης