Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη - 30άρια του Αγίου Δημητρίου

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη - 30άρια του Αγίου Δημητρίου

Ο καιρός αλλάζει: Κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία σε περιοχή της Κοζάνης - Η τάση του καιρού ανήμερα του Αγίου Δημητρίου

kairos_krio_kastoria
Ο καιρός αλλάζει ραγδαία για το επόμενο διήμερο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού  από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο καθώς αυτό κινείται γρήγορα νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την μεταφορά αρκετά ψυχρότερου αέρα που θα οδηγήσει στην πτώση της θερμοκρασίας».

Η όλη αυτή εξέλιξη θα οδηγήσει στη σύγκρουση ψυχρών και θερμών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας σχηματίζοντας βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Έτσι θα δημιουργηθεί έντονη διαφορά πίεσης πάνω από το Αιγαίο με αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Ταυτόχρονα μέτωπο κακοκαιρίας θα απασχολήσει τα ανατολικά και νότια τμήματα ως αποτέλεσμα του συνδυασμού όλων των παραπάνω με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων.

Τις καταιγίδες θα πρέπει να τις περιμένουμε στο νότιο Αιγαίο αλλά και τα δυτικά του τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας που βρέχουν.


Στην Αττική λίγες βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως συνοδεία βοριά.


Στην Θεσσαλονίκη μικρή η πιθανότητα για τοπικές βροχές με έμφαση τα πόδια της Χαλκιδικής. Γενικά αυτός ο τύπος καιρού επηρεάζει περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα και από τα τρία πόδια της Χαλκιδικής και νοτιότερα με τα περισσότερα φαινόμενα για την ηπειρωτική χώρα κοντά σε βουνά και για τη Θάλασσα εκεί που συνυπάρχουν βουνό και θάλασσα ιδίως δε όταν έχουμε απότομους και αρκετά ψηλούς ορεινούς όγκους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει για μόλις δύο ημέρες, ενώ από την Τετάρτη και μετά ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο. Μάλιστα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου  η τάση του καιρού προβλέπει μέχρι και 30άρια!

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Κυριακής 18/10 από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Μάλιστα στη Βλάστη Κοζάνης σημειώθηκε η πρώτη αρνητική ελάχιστη θερμοκρασία σε κατοικημένη περιοχή για το φετινό Φθινόπωρο, η οποία ήταν ίση με -0.3 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στους σταθμούς του δικτύου μας, εξαιρουμένων των σταθμών που βρίσκονται σε ορεινά καταφύγια και χιονοδρομικά κέντρα.
kairos_thermokrasies_kiriaki_psixra_krio

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Σάτυρος αυνανιζόταν σε πάρκο κοιτώντας μητέρα με το παιδί της

«Η ζωή θα επιστρέψει εκεί που ήταν το 2024» λέει Έλληνας καθηγητής του Yale

Τα σκληρά δεδομένα του κορωνοϊού προκαλούν ξανά ανησυχία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης