Λακωνία: Ένας τόνος και 200 κιλά κάνναβης σε σκάφος στο Ταίναρο
Γερό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από τα στελέχη του Λιμενικού
Μάνος Τσαγκαράκης
Γερό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι κατέσχεσαν πλήθος πακέτα με συνολικά 1.200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης αλβανικής προέλευσης που είχαν ξεφορτωθεί από ένα σκάφος σε βραχώδη περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο στη Λακωνία.
Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Γυθείου είχαν πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην περιοχή, με ένα σκάφος που φέρεται να ξεκίνησε από την Αλβανία και έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα παράλια της Λακωνίας. Το φορτίο μεταφέρθηκε στην βραχώδη ακτή, προφανώς για να το παραλάβουν συνεργάτες του κυκλώματος και να το μεταφέρουν στην ενδοχώρα, πιθανότατα με φορτηγά.
Ωστόσο, πριν γίνει η παραλαβή, το εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού που κατάφεραν την Κυριακή να συλλάβουν τους δύο αλλοδαπούς χειριστές του σκάφους, το οποίο κατασχέθηκε. Ο εξονυχιστικός έλεγχος συνεχιζόταν ως την Τρίτη, ενώ η καταμέτρηση των ναρκωτικών που η πώλησή τους θα απέφερε πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ στους δράστες, είχε ήδη ολοκληρωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.