Συγκομιδή 11 κιλών κάνναβης από 16 δενδρύλλια στην Πιερία
Ο καλλιεργητής παρήγαγε και χασισέλαιο
Μάνος Τσαγκαράκης
Μεγάλες ποσότητες κάνναβης ήταν η σοδειά ενός κατοίκου περιοχής της Πιερίαςαπό τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του, αλλά και σε ένα θερμοκήπιο που διατηρούσε στον εξωτερικό χώρο. Μάλιστα, από τα ευρήματα προέκυψε ότι έκανε και παραγωγή χασισέλαιου!
Μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης έκαναν εκτεταμένες έρευνες στις ιδιοκτησίες του και ανακάλυψαν τα 16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,30 μέτρων που καλλιεργούσε. Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 11 κιλών και 248 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 88 γραμμάριων και δέκα βάζα με υπολείμματα χασισέλαιου.
Ο Έλληνας δράστης συνελήφθη και, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος του άσκησε την σχετική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.