LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Στα όρια του συναγερμού η Αττική - Τι αλλάζει σε εστίαση και μεταφορές

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
koronoios-kampili-arthro

Θλιβερό ρεκόρ την Κυριακή με 13 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Καμπανάκι από τους επιστήμονες για τον Νοέμβριο - Σε 11 περιφερειακές ενότητες το 70% των κρουσμάτων τον Οκτώβριο  - Σε ισχύ ο επιδημιολογικός χάρτης - Σταμπουλίδης: Φοράμε μάσκες μέχρι να μας τακτοποιήσουν στα τραπέζια μας

Ο... πορτοκαλί συναγερμός για τον κορωνοϊό συνεχίζει να ηχεί στην Αττική κρατώντας τον πληθυσμό της, όπως και τις αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές, σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση κι εγρήγορση.

Το Λεκανοπέδιο φαίνεται να κερδίζει προς το παρόν χρόνο και ο ήχος του... κόκκινου συναγερμού για τον αυξημένο κίνδυνο -με το νέο πλέγμα μέτρων που αυτός συνεπάγεται- ελπίζεται πως δεν θα ακουστεί σύντομα. Κομβικός θα είναι ο Νοέμβριος, οπότε θα αποτυπωθεί τυχόν αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την επιδημία στην επικράτεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, από τον περασμένο Αύγουστο που ενέσκηψε το δεύτερο κύμα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια σχετικά ήπια επιδημική κατάσταση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μολονότι την Κυριακή καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της επιδημίας με 13 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα μας τείνει να οριζοντιοποιηθεί, δηλαδή τείνουν να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο Βέλγιο και την Πορτογαλία, που πληθυσμιακά ταξινομούνται στην ίδια θέση με την Ελλάδα. Ιδίως το Βέλγιο, όπως και η Ολλανδία, καταγράφουν σχεδόν κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων.

Στη χώρα μας ο δείκτης μετάδοσης κορωνοϊού R κινείται λίγο πάνω από το 1, ωστόσο το ζητούμενο για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση είναι να κινηθεί καθοδικά, ακόμη και οριακά κάτω από το 1, ώστε να υπάρχει καλύτερη αφετηρία για το επόμενο δύσκολο διάστημα.

Οπως έχει αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Νοέμβριο εξαιτίας της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, ενώ όλο και περισσότερη αναφορά γίνεται και στην κοινωνική κόπωση του πληθυσμού λόγω των περιοριστικών μέτρων και της ψυχολογικής πίεσης. Η ανοδική πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων επηρεάζει άμεσα και την αντοχή του συστήματος υγείας, ιδίως στο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ενδείξεις σταθεροποίησης

Η Αττική συγκεντρώνει, ευλόγως λόγω έκτασης, θέσης, μεγέθους και πυκνότητας πληθυσμού, δομών υγείας και μέσων μαζικής μεταφοράς, το ενδιαφέρον των αρμοδίων για τη δυναμική πορεία της επιδημίας. Ωστόσο, όλο και πιο έντονο αρχίζει να γίνεται το αποτύπωμα του δεύτερου επιδημικού κύματος και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας κατέχει σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες την πρώτη θέση στο αρνητικό βάθρο με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως και συνολικά. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι μέσα στις πρώτες δώδεκα ημέρες του Οκτωβρίου καταγράφηκαν 3.883 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, και τα μισά από αυτά -για την ακρίβεια, 1.979 - επιβεβαιώθηκαν στην Αττική.

Μάλιστα, μέσα στην πορτοκαλί, με βάση τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, Αττική εντοπίζονται και μερικές περιοχές που τείνουν να κοκκινίσουν επιδημιολογικά. Δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και δήμοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται κοντά στο όριο του αυξημένου κινδύνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η λήψη μέτρων θα είναι οριζόντια και μόνο κατ’ εξαίρεση θα λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο δήμων εντός της Περιφέρειας.

Το Λεκανοπέδιο θα διανύσει την τέταρτη εβδομάδα με καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Αττική, όπως όλα τα αστικά κέντρα, θεωρείται εκκολαπτήριο του κορωνοϊού και χρειάζεται περισσότερο χρόνο, από έναν έως δύο μήνες, ώστε να φανεί αν τα μέτρα επιδρούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Εκτιμάται ότι εφόσον συνεχιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων θα αρχίσει να αποτυπώνεται μείωση των κρουσμάτων.

Σε ισχύ ο χάρτης ασφαλείας

Εντωμεταξύ σε ισχύ τίθεται σήμερα ο διαδραστικός Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας από τον κορωνοϊό που αποτελείται από 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό (στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr) όπως προαναφέρθηκε περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας
Επίπεδο 2: επιτήρησης
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου

Στις Πράσινες περιοχές (επίπεδο 1) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Ανδρος Αρκαδία Αρτα Δράμα Εβρος Ευρυτανία Ηλεία Θάσος Θεσπρωτία Ιθάκη Ικαρία Καβάλα Κάλυμνος Κάρπαθος-Κάσος Κεφαλληνία Λασίθι Λευκάδα Λήμνος Μεσσηνία Μήλος Ρέθυμνο Σέρρες Σποράδες Σύρος Τήνος Φωκίδα Χανιά

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Αιτωλοακαρνανία Αργολίδα Βοιωτία Γρεβενά Εύβοια Ημαθία Θεσσαλονίκη Κέρκυρα Κιλκίς Κορινθία Κως Λακωνία Μαγνησία Νάξος Ξάνθη Πάρος Πιερία Πρέβεζα Ροδόπη Ρόδος Φθιώτιδα Φλώρινα Χαλκιδική Χίος

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Ανατολική Αττική Αχαϊα Βόρειος Τομέας Αθηνών Δυτική Αττική Δυτικός Τομέας Αθηνών Ζάκυνθος Ηράκλειο Θήρα Ιωάννινα Καρδίτσα Καστοριά Κέα-Κύθνος Κεντρικός Τομέας Αθηνών Κοζάνη Λέσβος Μύκονος Νήσων Αττικής Νότιος Τομέας Αθηνών Πειραιάς Πέλλα Σάμος Τρίκαλα

Σε κόκκινη περιοχή ( επίπεδο 4) δεν βρίσκεται καμία περιφέρεια της χώρας

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη στην ιστοσελίδα.

Αναλυτικά οι περιοχές ανά επίπεδο και τα μέτρα που αντιστοιχούν:

perioxes-1
perioxes-2


Όπως αναφέρεται στη σελίδα, ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Τι αλλάζει στην εστίαση

Όσον αφορά την εστίαση αυτή από σήμερα θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητας για όσες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο (σ.σ. σήμερα) στις περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00 κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ».

Παράλληλα για τις περιοχές της κατηγορίας 3 επιτρέπονται στα αυτοκίνητα έως τέσσερα άτομα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς η πληρότητα πέφτει στο 50% ενώ όσον αφορά τα ταξί, μπορούν να βρίσκονται έως και 2 πελάτες.

Σε 11 περιοχές το 70% των κρουσμάτων του Οκτωβρίου

Από τα υπόλοιπα εγχώρια κρούσματα του Οκτωβρίου, το 70% εντοπίζεται σε μόλις 11 περιοχές -περιφερειακές ενότητες- της χώρας, από τη Λέσβο μέχρι τα Ιωάννινα και από τα Τρίκαλα μέχρι την Κύθνο. Μάλιστα, την ανησυχία του εξέφρασε για πρώτη φορά για την εξέλιξη της κατάστασης εκτός Αττικής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την περασμένη Πέμπτη δήλωσε: «Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν στην Αττική, αλλά την ίδια ώρα βλέπω αύξηση κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, και αυτό με ανησυχεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις επίμαχες περιοχές δείχνει έντονη κυκλοφορία του κορωνοϊού. Κάποιες από αυτές έχουν τεθεί σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων και κάποιες οδεύουν ταχέως προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Πέλλα μέχρι και την Πέμπτη η καταγραφή έδειχνε 205 ενεργά κρούσματα - μεγάλος αριθμός, δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται σε κλοιό μέτρων από τις 10 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό μεγάλης εστίας σε βιομηχανική μονάδα με δεκάδες θετικούς στον κορωνοϊό εργαζομένους. Μεγάλη επιβάρυνση υπάρχει και στη γειτονική Κοζάνη, η οποία μετρά 130 ενεργά κρούσματα, στην Πιερία και την Ημαθία.

Το επιδημικό κύμα έχει κινηθεί προς τα δυτικά χτυπώντας τα Ιωάννινα, τα οποία μπήκαν σε καθεστώς μέτρων στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει σε πρώτη φάση τη διασπορά του κορωνοϊού τοπική στον Δήμο Ιωαννιτών και στη συνέχεια, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων σε ευρύτερη έκταση, έθεσαν όλη την περιφερειακή ενότητα σε καθεστώς μέτρων.

Το επιδημικό κύμα κινήθηκε και προς την κεντρική χώρα. Τουλάχιστον 160 ενεργά κρούσματα παρακολουθούνται στα Τρίκαλα και 56 στην Καρδίτσα. Υπενθυμίζεται ότι στα Τρίκαλα η επιδημική εστία άναψε σε έναν γάμο, μετά τον οποίο η περιοχή μπήκε σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Στην Πελοπόννησο η Αχαΐα έχει τουλάχιστον 103 ενεργά κρούσματα και λειτουργεί ως συγκοινωνούντα δοχεία με την Αιτωλοακαρνανία, όπου μέσα σε λίγες ημέρες καταγράφηκαν 36 ενεργά κρούσματα. Και στην Αχαΐα η διασπορά του κορωνοϊού αρχικά είχε τοπικό χαρακτήρα, οριοθετήθηκε στον Δήμο Πατρέων, αλλά στη συνέχεια η εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων και η ανάλυση των χαρακτηριστικών τους έδειξαν ευρεία διασπορά σε όλο τον νομό. Επίσης, από την ιχνηλάτηση προέκυψε μεγάλος αριθμός επαφών και μετακινήσεων των θετικών στον κορωνοϊό ατόμων μεταξύ διαφορετικών δήμων, ενώ αρκετά από τα θετικά άτομα αποδείχθηκε ότι ήταν υγειονομικοί εργαζόμενοι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων υγείας.

Η Εύβοια μετρά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 44 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, με αρκετά από αυτά να αποδίδονται στη συρροή που προέκυψε από μια κηδεία σε χωριό της όμορης Βοιωτίας. Μέσα στις δύσκολες και επιβαρυμένες περιοχές της περιφέρειας εντάσσουν οι ειδικοί την Κύθνο, η οποία έχει τουλάχιστον 9 ενεργά κρούσματα, και τη Λέσβο με 28 ενεργά κρούσματα. Παρά τον μικρό φαινομενικά αριθμό ενεργών κρουσμάτων στα νησιά, η αγωνία των αρμοδίων είναι μεγάλη καθώς υπάρχει γηρασμένος πληθυσμός και στις δύο περιοχές που θα επιβαρυνθεί δραματικά αν ξεφύγει η επιδημία και επιπλέον υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα για διακομιδές με τις ειδικές κάψουλες προς μεγάλα νοσοκομεία.

Tο σύστημα υγείας

Οι επιδημικές εστίες κορωνοϊού που δυναμώνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας προβληματίζουν τους ειδικούς όσο και η εστία της Αττικής, με τον παρονομαστή της ανησυχίας και του προβληματισμού να είναι κοινός και να αφορά την αντοχή του συστήματος υγείας. Η πίεση που ασκείται στις δομές υγείας, είτε πρόκειται για την Αττική είτε για την Περιφέρεια, είναι προφανής. Στη μεν Αττική βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός κλινών, αλλά και ο μισός πληθυσμός, στη δε Περιφέρεια οι δομές υγείας διαχρονικά καλύπτουν οριακά τις ανάγκες του πληθυσμού και για τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας γίνονται διακομιδές στο Λεκανοπέδιο.

«Με βάση την εμπειρία μας το καλοκαίρι, είμαστε πιο αυστηροί στην εφαρμογή μέτρων σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες του συστήματος υγείας. Είμαστε πιο αυστηροί μέχρι να στεγανοποιήσουμε συγκεκριμένους, διάσπαρτους επιδημιολογικούς κύκλους», εξήγησε την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γιατί ελήφθησαν άμεσα μέτρα για περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων (π.χ. Κύθνος) σε σύγκριση με πιο προσεκτικές και χρονοβόρες αποφάσεις για την Αττική, όπως το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Από τους 491 ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονταν την περασμένη Πέμπτη σε όλη τη χώρα, οι 373 ήταν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Ομοίως από τους 214 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη που νοσηλεύονταν την ίδια ημέρα πανελλαδικά σε ΜΕΘ, σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης, οι 135 βρίσκονταν επίσης στην Αθήνα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διά των ενώσεών τους έχουν θέσει πολλές φορές το μείζον ζήτημα των ελλείψεων και των προβλημάτων - η πλέον πρόσφατη αφορά τις αθρόες μετακινήσεις γιατρών από παθολογικές κλινικές νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε κλινικές COVID-19 ή και σε ΜΕΘ COVID-19 για το δύσκολο τρίμηνο που ακολουθεί. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η επιλογή έχει γίνει με αριθμητικά κριτήρια, δηλαδή από μεγάλες ομάδες ειδικευμένων γιατρών, π.χ. παθολόγων, πνευμονολόγων κ.ά., ώστε να μην υπάρχουν κενά στις κλινικές, ωστόσο οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υποστηρίζουν ότι δημιουργούνται μεγάλα κενά.

Ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων αγγίζει τους 100 (98 ήταν οι διασωληνωμένοι προχθές Παρασκευή) έχοντας καταρρίψει το αρνητικό ρεκόρ της 5ης Απριλίου που είχε καταγραφεί ο μέγιστος αριθμός διασωληνωμένων και ήταν 93 ασθενείς. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το υπουργείο Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης νέων κλινών και πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για τη στελέχωσή τους. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει τις πρώτες 12 κλίνες επί συνόλου 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», η συμβολή των οποίων στην κάλυψη των αναγκών της επιδημίας θα είναι πολύ σημαντική.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής - Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (25)

rt

Η Ημαθία από που κι ως που ρε ταγάρια αφού ανά 3-4 μέρες δηλώνει κρούσματα και αυτά θα είναι 2-3 εκτός αν τα μαγειρεύετε τα νούμερα εκεί στον ΕΟΔΥ.

Δεν υφίσταται απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων

παρά μόνο σε ζώνες βιτρίνας εκεί που υπάρχει αστυνόμευση. Μόλις στρίψεις στο στενάκι άλλος κόσμος ....

Ίου Ίου Ίου Ίου Ίου Ίου

ο συναγερμός από αμάξι είναι με τηλεκοντρόλ?

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΩΣΗΣ...ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ....ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΝΟΨΥΧΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΩΝ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ?????? ΕΕΕΕ??? ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ....ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ......................!!!

Καλά φόρα τη μάσκα σου

Και άσε τα πολλά λόγια!!!

δεν ντρεπόμαστε λιγάκι

έρχεστε με μάσκα μέχρι και να καθήσετε στο τραπέζι, και μετά τη βγάζετε μέχρι να φύγετε... η απόλυτη ηλιθιότητα, η απόλυτη παράνοια, η απόλυτη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ!

Τικ Τακ

Απ τη λαοθάλασσα δημοκρατών 7+15=22 Οκτωβρίου

Νέα μέτρα

Τι κι αν μείωσαν σε 4 άτομα ανά τραπέζι. Κάποιοι πονηροί καταστηματάρχες έβαλαν κάτι τραπεζάκια 30-40 εκατοστών, οπότε και 3 άτομα στο ίδιο τραπέζι, είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Αλλά και εκεί που έχουν κανονικά τραπέζια, με τις αποστάσεις που συνεχώς μειώνουν για να ικανοποιήσουν κάποιες απαιτήσεις, το κεφάλι του ενός ακουμπάει στο κεφάλι του άλλου, να μη σου πώ κιόλας οτι το ένα κεφάλι χώνεται ανάμεσα στα κεφάλια του άλλου τραπεζιού!!

τσακίσου και ΚΛΕΙΣΟΥ σπίτι σου, αδελφέ

και άσε όσους θέλουν να ζήσουν, να ζήσουν! άντε με την ηλιθιότητα του καθενός "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"

@

Τα τραπεζάκια σε πείραξαν εσένα; Εδώ αφήνουν 15.000+ άτομα να μαζευτούν έξω από το Εφετείο και να είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Εδώ αφήνουν 30χρονους ροπαλοφόρους της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ, δήθεν μαθητές και φοιτητές, να διαδηλώνουν έξω από υπουργεία και τη βουλή. Εδώ αφήνουν Ρομά να τα σπάνε σε διάφορες πόλεις της επαρχίας και σε διάφορες περιοχές της Αττικής, γιατί ο 64χρονος στην Καλαμάτα δεν έκατσε να τον δείρουν και να τον ληστέψουν.

@τσακίσου κλπ

Τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Αυτά που βλέπω γράφω. Πήγαινε να βρίσεις πουθενά αλλού και κακώς που αφήνει τέτοια σχόλια σάν το δικό σου να περάσουν το ΠΘ υποβιβάζοντας ως συνήθως το επίπεδο κάθε συζήτησης. Πήγαινε καμιά βόλτα να εκτονωθείς.

@τσακίσου κλπ

Εσύ θέλεις να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" (δηλαδή δεν σε νοιάζει προφανώς να πεθάνει ο γείτονας) προκειμένου να ζήσεις εσύ όπως θέλεις και να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Πάρε τα βουνά καλύτερα...και μάθε και να φέρεσαι...

ΜΜΜ

Θα κάνουμε κάτι με τα λεωφορεία και το μετρό όπου υπάρχει συνωστισμός ή θα ασχολουμαστε μόνο με το αν θα βάλουμε μάσκα στο πεζοδρόμιο;

@

Είπαμε, ο ιός δεν κολλάει στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα τρένα, δεν κολλάει σε συγκεντρώσεις Αριστεριστών έξω από υπουργεία και δικαστήρια, δεν κολλάει σε εφορίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δεν κολλάει σε τράπεζες και αίθουσες δημοσίων σχολείων. Μόνο σε γάμους και βαφτίσια (ενίοτε και σε κηδείες), σε πλατείες και πάρκα, σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

.

Αχ, ναι; Στα όρια του συναγερμού η Αττική, με θλιβερό ρεκόρ νεκρών; Όμως σήμερα στο Εφετείο πάλι θα μαζευτούν κάτι χιλιάδες, ε; Την προηγούμενη Τετάρτη δεν μαζεύτηκαν σχεδόν 15.000 άνθρωποι; Εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού; Υποκριτές...

Πάλι δεν περνάτε σχόλια;

Τι ακριβώς κάνετε εκεί; Ποια είναι η δουλειά σας και τι σκοπούς έχετε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης