Κώστας Παπαδάκης στον Θέμα 104,6: Το αντιφασιστικό κίνημα υποχρέωσε τη Δικαιοσύνη να κινηθεί

Κώστας Παπαδάκης στον Θέμα 104,6: Το αντιφασιστικό κίνημα υποχρέωσε τη Δικαιοσύνη να κινηθεί

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μιλάει για τα «άφωνα» πρώτα χρόνια της δίκης και το βαθύ κράτος που κρατούσε άπραγη τη Δικαιοσύνη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

16680157
Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε στον Θέμα 104, ότι «ποτέ δεν είχαμε ως δεδομένο ότι η δίκη θα κατέληγε σε μία επιτυχία. Είχαμε λόγους να μην το θεωρούμε δεδομένο διότι τα χρόνια τα οποία ξεκίνησε η δίκη ήταν πολύ νωπή η στήριξη των κατασταλτικών μηχανισμών, της δικαστικής εξουσίας και των πολιτικών δυνάμεων στη Χ.Α. Ήταν χρόνια που ακόμα οι σχέσεις αστυνομικών με τη Χ.Α. δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Ήταν μία δίκη που ξεκίνησε χωρίς δημοσιότητα, περιθωριοποιημένη... Δώσαμε τεράστιους αγώνες για να επιταχυνθεί η δίκη και ευτυχώς το πετύχαμε. Ήταν μία δίκη που το κράτος δεν μας παρείχε τις στοιχειώδους δυνατότητες, να διεξάγεται καθημερινά, σε μία αίθουσα με υποδομές και να έχει πρακτικά και απομαγνητοφωνημένα κείμενα κάθε μέρα»

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε, επίσης, πως «ο καθοριστικός παράγοντας και για την ποινική δίωξη της Χ.Α. και για την καταδίκη ήταν η διαρκής κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος, η οποία και διαμόρφωσε την ανάγκη δημοσιοποίησης και κατάφερε να διατηρήσει στην επικαιρότητα τη δίκη, να προβάλλει το υλικό και να μην αφήσει περιθώρια για να  υπάρξει αντίθετη απόφαση, παρά την εισαγγελική πρόταση, η οποία αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για όσους θεωρούσαν δεδομένο  την πορεία προς την καταδίκη». 

5163549


Κλείσιμο
Επίσης, υπογράμμισε πως «υπάρχει μία διαχρονική τοποθέτηση του μηχανισμού της δικαστικής εξουσίας εναντίον της αριστεράς και με πολύ μεγάλη επιείκεια διακείμενη προς τη φασιστική και παρακρατική εγκληματική βία στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.  Προφανώς υπάρχει ένα βαθύ κράτος και στη δικαιοσύνη και στις κατασταλτικές δυνάμεις... Μόνο το γεγονός ότι μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Χ.Α. καθημερινά τραμπούκιζε και προέβαινε σε εγκληματικές ενέργειες χωρίς να ενοχλείται από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη είναι κάτι που μιλάει από μόνο του». 

Τέλος ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι «η αποφασιστική παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, οι τεράστιες καθημερινές εκδηλώσεις, οι καταγγελίες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που υποχρέωσαν τη δικαιοσύνη τότε επιτέλους να κινηθεί. Όλη η ενεργοποίηση τα πέντε χρόνια συνέβαλε στο να αναπληρωθεί η δημοσιότητα που δεν υπήρχε, να μάθει ο κόσμος το αποδεικτικό υλικό της δίκης, να συνειδητοποιήσει το τι γίνεται και να μην αφήσει περιθώρια για διαφορετική απόφαση σε ένα δικαστικό σύστημα που όταν λειτουργεί χωρίς να εκτίθεται στην κοινωνία και πολλές φορές αυθαιρετεί».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης