Κορωνοϊός: Συνεδρίασε η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών - Τι συμφωνήθηκε για τις ευάλωτες δομές

Κορωνοϊός: Συνεδρίασε η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών - Τι συμφωνήθηκε για τις ευάλωτες δομές

Κάθε δύο εβδομάδες θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι τον ΕΟΔΥ σε γηροκομεία και άλλες ευάλωτες δομές

girokomeio
Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών, η οποία έχει σκοπό την προστασία από τον κορονοϊό Covid-19 των φιλοξενουμένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές φιλοξενίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ο περιορισμός των κρουσμάτων σε κλειστές Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι συστηματικοί και τακτικοί έλεγχοι, καθώς και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων σε δομές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργείται σε κλειστές μονάδες που διαβιούν ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα θέματα που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν:

- Η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ σε ευάλωτες δομές κάθε δύο εβδομάδες.

- Η επικαιροποίηση του προγράμματος διενέργειας μοριακών τεστ από τον ΕΟΔΥ και ελέγχων τήρησης των πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή.

- Η διενέργεια ελέγχων τήρησης μέτρων από τις Υγειονομικές Διευθύνσεις των Περιφερειών σε μονάδες της αρμοδιότητάς τους.

Κλείσιμο
- Η αυτόματη επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους φορείς ελέγχων στο υπουργείο Εργασίας κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση, της οποίας προήδρευσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχαν ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κοριτσάκι ενός έτους πέθαινε μέσα σε αμάξι-καμίνι ενώ ο πατέρας της αρνιόταν να σπάσουν το τζάμι

Χαμός στο Twitter με την... επίμονη μύγα που κάθισε στο κεφάλι του Πενς στο ντιμπέιτ - «Αφήστε τη να μιλήσει»

Η Ελλάδα «πλήρωσε» με 15 δισ. το brain drain στα χρόνια της κρίσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης