Επίδομα 534 ευρώ: Νέες ημερομηνίες για αναστολές Σεπτεμβρίου, «Συν-Εργασία»

Επίδομα 534 ευρώ: Νέες ημερομηνίες για αναστολές Σεπτεμβρίου, «Συν-Εργασία»

Προθεσμίες για αναστολές, εποχικούς, ξεναγούς, καλλιτέχνες, μισθωτούς στο «Συν-Εργασία» και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

epidomata
Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα μπορούν να υποβάλλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Στην περίπτωση αναστολής εργαζόμενου για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση – εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα. Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά η θέλουν να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Δίνεται επίσης δεύτερη η ευκαιρία για τους εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για τον μήνα Αύγουστο.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής για τον Αύγουστο από σήμερα 6 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτούργησαν, αυτές υποβάλλονται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και 31/10. Ειδικά οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία: «Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού μπορούν να εγγραφούν έως την 15η Οκτωβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στην ειδική αυτή πλατφόρμα, μπορούν να υποβάλλουν παραπάνω από μία αίτηση εγγραφής καθώς με ξεχωριστές αιτήσεις /ορθές επαναλήψεις μπορούν να δηλώσουν περισσότερες από μία ειδικότητες.

Πρόγραμμα «Συν-εργασία»

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής Αίτησης / Δήλωσης Ένταξης στο «Συν – Εργασία» (Β΄- Φάση)» Ορθή επανάληψη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αλλά μόνο:

Κλείσιμο
-για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ Φάσης για τον Ιούλιο και Αύγουστο, και για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ Φάσης.

Οι αιτήσεις / δηλώσεις υποβάλλονται από σήμερα 6 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο της Ορθής Επανάληψης για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ Φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ Φάση και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ Φάσης.

Αντίστοιχα για τον μήνα Σεπτέμβριο οι δηλώσεις της Α Φάσης θα μπορούν να υποβάλλονται σήμερα 6 Οκτωβρίου και αύριο 7 Οκτωβρίου (υποβάλλονταν και όλο το Σεπτέμβριο).

Η αίτηση / δήλωση της Β Φάσης για τον Σεπτέμβριο θα υποβάλλεται από μεθαύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και 24 Οκτωβρίου. Τέλος οι δηλώσεις της Α Φάσης του «Συν – Εργασία» για τον Οκτώβριο θα υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί η επένδυση της Microsoft μπορεί να κάνει τη διαφορά

Καλαμάτα: «Τον είδα στην αυλή μου και έριξα με την καραμπίνα» λέει ο 64χρονος που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά

ΔΕΗ: Οι 14 μήνες που άλλαξαν την πορεία προς την χρεοκοπία και οδήγησαν στο success story
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης