Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα - Έσπασε τη σιωπή του ο «ασθενής μηδέν»: Δεν τους κόλλησα εγώ, ηλικιωμένος ευθύνεται

Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα - Έσπασε τη σιωπή του ο «ασθενής μηδέν»: Δεν τους κόλλησα εγώ, ηλικιωμένος ευθύνεται

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νοσηλευτής που έχει παραιτηθεί και εμφανιζόταν ως ο ασθενής μηδέν, ηλικιωμένος, που τελικά κατέληξε, παρουσίασε συμπτώματα στο γηροκομείο πριν από εκείνον

panteleimonas00
Έσπασε τη σιωπή του ο φερόμενος ως ασθενής μηδέν, νοσηλευτής που έχει παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη που τον ήθελε να έχει διασπείρει τον κορωνοϊό στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δεν είναι εκείνος ο ασθενής μηδέν. Δεν κόλλησε εκείνος δηλαδή τον κορωνοϊό στους ηλικιωμένους του γηροκομείου αλλά, όπως τόνισε, τον κόλλησαν εκείνοι.

Για την ακρίβεια υποστηρίζει ότι ένας ηλικιωμένος που τελικά πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος τον ιό.

"Δεν είμαι ο ασθενής μηδέν"


«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορωνοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Alpha ο νοσηλευτής, ο ηλικιωμένος που τελικά πέθανε από κορωνοϊό, είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από τον νοσηλευτή και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Όσο για τις μαρτυρίες που λένε ότι ο νοσηλευτής φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορωνοϊό, ο ίδιος εξήγησε:

«Φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει».

«Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 267 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 123 στην Αττική - 79 διασωληνωμένοι

Γιατρός Τραμπ: Η κατάσταση του προέδρου βελτιώνεται

Γιουβάλ Νώε Χαράρι για κορωνοιό: «Πολλές χώρες ίσως καταρρεύσουν ολοκληρωτικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης