Αποκάλυψη για το γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα: «Ζήτησαν να υπογράψουμε ότι δεν θα έχουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού»

Αποκάλυψη για το γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα: «Ζήτησαν να υπογράψουμε ότι δεν θα έχουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού»

Όσα αποκαλύπτει η κόρη ηλικιωμένης που φιλοξενείτο στο γηροκομείο

ast3
Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν 41 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Συγκλονίζει η κόρη ηλικιωμένης που διέμενε στο ίδρυμα, καθώς όπως αποκαλύπτει τούς έστειλαν χαρτί να υπογράψουν που έλεγε ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Σε συνέντευξή της,  στην εκπομπή  Live News του Mega, για το γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας, η κόρη της γυναίκας που φιλοξενείτο στο συγκεκριμένο κέντρο είπε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί.


Επιπλέον, εξήγησε ότι η μητέρα της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε»,, εξήγησε η γυναίκα στο Live News.

Κλείσιμο
«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η ίδια.

Εισαγγελέας για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει πλέον η υπόθεση με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δοθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η συζήτηση για την Τουρκία - Μητσοτάκης: Χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη

Κορωνοϊός: Στα 411 τα νέα κρούσματα - 89 διασωληνωμένοι

Playboy: «Ανάσταση» και επιστροφή στο Χρηματιστήριο, με μόττο τη σεξουαλική ευεξία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης