Κορωνοϊός: «Ανάσα» στα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας - Ανοίγουν σχολεία και δουλειές

Κορωνοϊός: «Ανάσα» στα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας - Ανοίγουν σχολεία και δουλειές

Iσχύουν οι αυστηρές συστάσεις για παραμονή εντός των οικιών και για χρήση μάσκας παντού - Το συνέβη στην κηδεία στον οικισμό Μουρίκι - Για τις συνθήκες υπό τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα μέτρα διατάχθηκε ήδη έρευνα από τον εισαγγελέα

mouriki-0
Σε μερική άρση των μέτρων αυτοπροστασίας που λήφθηκαν σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας προχώρησε η Πολιτική Προστασία, καθώς από τα πρώτα 250 τεστ κορωνοϊού προέκυψε μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα, το και οποίο ιχνηλατείται ως προς τις επαφές του.

Έτσι, για τους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας αίρονται οι συστάσεις για μη προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων προς την εργασία τους.

Μουρίκι1


Για τους κατοίκους των οικισμών αυτών εξακολουθούν να ισχύουν οι αυστηρές συστάσεις για παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, καθώς και για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Φυσικά, ισχύουν και τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως αποστάσεις, υγιεινή των χεριών κ.λπ.

mouriki_oik1
mouriki_oik
mouriki_katoikos
mouriki_katoikoi
Κλείσιμο


Όλα ξεκίνησαν από μία κηδεία στον οικισμό Μουρίκι με πάνω από 200 άτομα στην οποία παραβρέθηκε η αδερφή του θανόντος με πυρετό. Η 63χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ». Έτσι σήμανε συναγερμός για ευρεία διασπορά του ιού στη διάρκεια της κηδείας, όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα απόστασης και μάσκας.

Στο Μουρίκι, όπως και στους άλλους οικισμούς, έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Περιπολικά της ΕΛΑΣ έκαναν από νωρίς περιπολίες και από τα μεγάφωνα ζητούσαν από τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας: «Τηρήστε τις αποστάσεις. Φορέστε τις μάσκες σας!», είναι το μήνυμα των αστυνομικών.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα μέτρα διατάχθηκε ήδη έρευνα από τον εισαγγελέα. Πάντως συγγενείς της 63χρονης που διεγνώσθη με κορωνοϊό υποστηρίζουν στο protothema.gr ότι η γυναίκα δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην γνωρίζει τίποτα.

mouzakisi


«Η αδελφή μου πήγε στην κηδεία χωρίς να γνωρίζει ότι έχει κορωνοϊό. Δεν είχε κάποια συμπτώματα και εμεις δεν ξέραμε ότι έχει πυρετό. Πήγε την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο να κάνει το τεστ αλλά δεν της το έκαναν γιατί δεν είχε τα συμπτώματα του ιού. Είχε λίγο πυρετό από ό,τι μάθαμε αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Πήγε άλλη μέρα στο νοσοκομείο και έκανε το τεστ και τότε βγήκε θετικό. Εγώ έκανα σήμερα το τεστ» είπε ο αδερφός της 63χρονης στο protothema.gr

«Εμείς στην κηδεία καλέσαμε άτομα μόνο από το οικογενειακό μας περιβάλλον αλλά επειδή μαθεύτηκε γρήγορα, ήρθαν περισσότερα άτομα από όσα είχαμε κανονίσει και δεν μπορούσαμε να τους διώξουμε» πρόσθεσε.

thiva__2_
thiva__3_


«Έφερε το θάνατο στο χωριό μας, έπρεπε να κάτσει σπίτι της» σχολίασε, πάντως, στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, τον οποίο συναντήσαμε στο καφενείο παρά τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις. «Περιμένω να κάνω το τεστ και μετά θα πάω σπίτι μου και δεν θα βγω για όσο χρειαστεί. Κινδυνεύουμε όλοι», πρόσθεσε.

Πρόσωπο που βρέθηκε στην κηδεία του μεγαλοκτηματία και εμπόρου γεωργικών φαρμάκων, εξηγεί τους λόγους της κοσμοπλημμύρας που παρατηρήθηκε στο νεκροταφείο, μέσα και έξω από την εκκλησία.

«Ο εκλιπών ήταν πρόσωπο σεβαστό στην τοπική κοινωνία, έχοντας βοηθήσει αρκετούς συγχωριανούς του στο παρελθόν και με κάθε τρόπο» είπε. Για να προσθέσει: «Γι’ αυτό όλο το χωριό ήθελε να αποδώσει το ύστατο χαίρε. Το πρόβλημα πρέπει να δημιουργήθηκε επειδή αρκετοί ήταν αυτοί που δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις».

kafenia1_2


Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η συζήτηση για την Τουρκία - Μητσοτάκης: Χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη

Κορωνοϊός: Στα 411 τα νέα κρούσματα - 89 διασωληνωμένοι

Playboy: «Ανάσταση» και επιστροφή στο Χρηματιστήριο, με μόττο τη σεξουαλική ευεξία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης