Μια αποστολή ανθρωπιάς και υγείας στις ακριτικές Πρέσπες

Μια αποστολή ανθρωπιάς και υγείας στις ακριτικές Πρέσπες

Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin, οι Γιατροί του Κόσμου ταξίδεψαν στις Πρέσπες, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των ακριτικών χωριών.

bwin1
Δύο λίμνες, στις παρυφές των συνόρων. Δεκάδες χωριά, οι κάτοικοι των οποίων ζουν στα βορειότερα σύνορα της Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από δύο άλλες χώρες. Μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις μεγάλες πόλεις, συχνά αισθάνονται ότι βιώνουν μια πραγματικότητα, για την οποία λίγοι μαθαίνουν και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται. Ζουν με τα βασικά και μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία πως για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους, πρέπει να διανύσουν δρομολόγια. Ίσως κι αυτό να μην είναι εφικτό, αν ο καιρός ή οι προσωπικές συνθήκες του καθενός δεν το επιτρέπουν. Για έναν ηλικιωμένο, για παράδειγμα, που ζει ολόκληρη τη ζωή του σε ένα ορεινό χωριό κοντά στα σύνορα, η μεταφορά σ’ ένα νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις δεν είναι καθόλου εύκολη. Ακόμα κι αν υπάρχουν συμπτώματα.
bwin9


Η bwin δεν ανήκει σ’ αυτούς που ξεχνούν τους απομακρυσμένους ανθρώπους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κι αυτό το αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή, με τις πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής της. Η διαδρομή που έχει χαράξει στην ακριτική Ελλάδα, ενώνοντας της δυνάμεις της με τους Γιατρούς του Κόσμου και προσφέροντας υπηρεσίας υγείας στους συμπολίτες μας που ζουν σε νησιά και χωριά που συγκεντρώνουν το φως της δημοσιότητας κυρίως σε δύσκολες στιγμές, είναι πρωτεύουσας σημασίας. Η σύμπραξη της bwin με τους Γιατρούς βραβεύτηκε, άλλωστε, στα Corporate Affairs Excellence 2020.
Κλείσιμο
bwin7


Ο δρόμος για της Πρέσπες είναι μακρύς και δύσκολος. Φτάνοντας στον Λαιμό, έδρα του δήμου Πρεσπών, ο ταξιδιώτης καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν για κάποιον που κατοικεί μόνιμα σε κάποιον οικισμό, η δημοτικό διαμέρισμα της περιοχής. Η πολυάριθμη ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, που με την υποστήριξη της bwin έκανε για λίγες μέρες τον Λαιμό το κέντρο επιχειρήσεων της, αποτελούταν από διαφορετικές ειδικότητες. Παθολόγος, γυναικολόγος, πνευμονολόγος, γεροντολόγος, ψυχίατρος και γενικός γιατρός, σε συνεργασία με δύο νοσηλεύτριες με πολύ μεγάλο επαγγελματικό ζήλο, δημιούργησαν την ομάδα που άλλαξε την καθημερινότητα των ντόπιων.
bwin6


Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποίησε πάνω από 100 συνεδρίες μέσα σε τρεις μέρες, στο Ιατρείο του Δήμου Λαιμού, εξετάζοντας τους κατοίκους των χωριών Άγιος Γερμανός, Καλλιθέα, Ψαράδες, Πισοδέρι, Βροντερό, Λαιμός και φυσικά του Αγίου Αχιλλείου, του δεύτερου κατοικημένου νησιού σε λίμνη της Ελλάδος, μετά το νησί των Ιωαννίνων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιθανόν να μην έκαναν ποτέ αυτές τις εξετάσεις, αν το κλιμάκιο των γιατρών δεν ταξίδευε στην περιοχή τους. Κι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την υποστήριξη της bwin. Τα χαμόγελα και η ευγνωμοσύνη που καθρεφτιζόταν στα μάτια τους ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και οδήγησαν στην περάτωσή της.

bwin.gr | Αποστολή με τους "Γιατρούς του Κόσμου" στις Πρέσπες

bwin5


Μετά το τέλος των συνεδριών, ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ευχαρίστησε τη bwin και τους Γιατρούς του Κόσμου, ενώ η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών, Ευγενία Θάνου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η bwin συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Γιατροί του Κόσμου και bwin μαζί- όπου υπάρχουν άνθρωποι». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, υποστήριξε: ««Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε για ακόμη μία χρονιά το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας. Σταθμός μας, ήταν οι μαγευτικές αλλά και ακριτικές Πρέσπες».
bwin3


Η ιατρική αποστολή της bwin και των Γιατρών του Κόσμου έχει μέχρι στιγμής ταξιδέψει στο Καστελλόριζο, στους Φούρνους Κορσέων, στα Ψαρά, στον Άγιο Ευαστράτιο και στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Το «τριεθνές» των Πρεσπών ήταν ο τελευταίος προορισμός ενός ταξιδιού, το οποίο ξεκίνησε και συνεχίζεται με μοναδικό στόχο την υποστήριξη στις κοινότητες ανθρώπων που ζουν στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Είναι αυτές οι πρωτοβουλίες, που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ξεχνούν…
photo1__3_


Η bwin, στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης με τίτλο bwincares. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης