LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σε Αττική φέρνουν μέτρα - Επιστρέφουν τα SMS για ευπαθείς ομάδες και 65+

leoforart

«Όχι» lockdown σε αυτή τη φάση - «Ο κορωνοϊός και η νοσηλεία στις ΜΕΘ αφήνουν προβλήματα» τονίζει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Να αποφευχθεί το lockdown τη δεδομένη στιγμή προσπαθούν οι υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας σύμφωνα και με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο δεν θα διστάσουν να λάβουν περισσότερα μέτρα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί της Επιτροπής έχουν επικεντρωθεί από την αρχή του μήνα στην καταγραφή των πιθανών σεναρίων και των μέτρων που θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ανάλογα με την πορεία της επιδημίας κορωνοϊού. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ενός συστήματος γνωστοποίησης των μετακινήσεων είτε με SMS είτε με έντυπο για ηλικιωμένους 65 χρόνων και άνω αλλά και για ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να περιοριστεί η βαριά επίπτωση του κορωνοϊού σε αυτούς, παραμένει πάντα ένα από τα εργαλεία που μπορεί να αξιοποιηθούν για τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Άλλο μέτρο που θεωρείται πιθανό είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων για τις βραδινές ώρες όπως και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα ή άλλα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ προκειμένου να σταματήσει ο συγχρωτισμός σε πλατείες ή άλλους ανοιχτούς χώρους.

Οι δομές Υγείας ενισχύονται διαρκώς για να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και όσους νοσήσουν με γρίπη και άλλες ιώσεις. Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, ορίζει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών έως τις 30.09.2020 στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορωνοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων. 

Στο «κόκκινο» το κέντρο της Αθήνας

Η Αττική και συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «κόκκινο» της πανδημίας, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Αθήνα βρίσκονται πάνω από 900 κρούσματα κορωνοίού.

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. «Ήδη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίες κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι υλοποιείται η απόφαση για ξενοδοχεία καραντίνας «έτσι ώστε αυτούς τους υγειονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο νέοι με ήπια έως καθόλου κλινικά συμπτώματα, να μπορούμε να τους προστατεύσουμε - και τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας - έχοντάς τους σε μία μερική καραντίνα 14 ημερών ώστε να μην υπερμεταδόσουν τον ιό» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επανέλαβε: «Αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας από 557 σε 941 και σύντομα θα φτάσουμε στις 1.200, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και παρέχοντας εκπαίδευση σε μία άνευ προηγουμένου μεταρρύθμιση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα στην κρίση να πλησιάζουμε αυτή τη στιγμή τις 1.000 ΜΕΘ. Με τη σημερινή κατάσταση καταφέραμε να μην έχουμε αναμονές στην Εντατική Θεραπεία. Αυτό είναι το μείζον, το τεράστιο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης. Αν θυμάστε, ήταν πολιτικό ρουσφέτι να βρει κανείς κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας. Δεν θέλω να ξαναπαρουσιαστούν τέτοιες σκηνές, για αυτό και παρακαλώ όλους να σεβαστούμε τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ., να προσέξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, που, αν συμβεί αυτό γεωμετρικά, κανένα εθνικό σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει».

«Ο κορωνοϊός και η νοσηλεία στις ΜΕΘ αφήνουν προβλήματα» τονίζει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Η εξέλιξη της κατάστασης θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούμε» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι «η ευθύνη του καθενός είναι να χρησιμοποιεί μάσκα και να πλένει τα χέρια του και της πολιτείας να διευκολύνει την κατάσταση».

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανέφερε ότι είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ωστόσο εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί καθώς και ο κόσμος το καταλαβαίνει καλύτερα.

Για το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής υποστήριξε ότι το λεκανοπέδιο δεν μπορεί να χωριστεί εύκολα αλλά ενδεχομένως είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί ανάλογα και με την πορεία του ιού.

Απευθύνθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες λέγοντας ότι είναι σαφές ότι θα πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους περισσότερο, ενώ εξήγησε πως οι πολλοί θάνατοι και οι διασωληνώσεις του τελευταίου διαστήματος, ήταν οι δύο δείκτες που χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στη χώρα μας και εξήγησε ότι σε σχέση με τον Μάρτιο η ηλικιακή κατανομή των ασθενών είναι η ίδια ενώ δεν έχει κατέβει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας τους.

Τόνισε μάλιστα ότι νοσηλεία σε ΜΕΘ σημαίνει μεγάλη πιθανότητα θνητότητας ενώ μπορεί να αφήσει και υπολείμματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», τόνισε ο καθηγητής.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί γιατί «δεν μπορούμε να γίνουμε Σουηδία»

Ηλεκτρικός: Του ζήτησε να φορέσει μάσκα και εκείνος τον χτύπησε και τον έφτυσε

Εσείς χάνετε περισσότερα μαλλιά εν μέσω πανδημίας από ό,τι συνήθως;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

αντωνοπουλος παναγιωτησ

και αλλα κρατη που δερν εχουν μετανάστες εχουν πολλα κρούσματα η προστασια είναι η αποστασεις αν αυτό τηρηθεί θα μειωθουν τα κρουσματα

Tony

Το κέντρο της Αθήναςεχει 900 κρούσματα που δεν τολμάνε να πάνε για ιχνηλάτηση......το πρόβλημα τους είναι τα περίπτερα ....κατηγορούν π.χ. τους κατοικούν κάποιων περιοχών ότι δεν θέλουν μετανάστες κάποιοι αριστερουληδες φιλάνθρωποι και λένε ότι πρόχειρα θα μείνουν και θέλουν να φύγουν είδατε να φεύγει κάνεις;;Όλα καλά αλλά δεν νομίζετε ότι πρέπει πλέον να κοιτάξουμε και την πατρίδα μας;Γιατί εμείς θα φάμε την πίπα όπως πάντα άλλωστε!

Έλληνας με μνήμη

Αυτή η ηλιθιότητα τού ρατσισμού εναντίων των ηλικιωμένων μόνο σε ένα κράτος μπουρδελο εφαρμόζετε, και το εξηγώ, όλη η νεολαία βγαίνει σε κολομπαρα, σε πλατείες, σε καφετέριες, και μύρια άλλα μέρη συνωστισμού με αποτέλεσμα να είναι μεταφορείς τού ιού προς τούς ηλικιωμένους πού είναι φυλακή κατ' οίκον, και ρωτώ πώς εγώ προστατευωμε από όλη αυτή την κατάσταση?. Υπάρχει κανείς πραγματικά υπεύθυνος να με ενημερώσει? Αλλά τι ρωτάω ο μόνος πραγματικά υπεύθυνος τα βρόντηξε κάτω και έφυγε από την Επιτροπή με όλα αυτά τα νούμερα πού μαζεύτηκαν εκεί μέσα μόνο για την μάσα και την ατομική προβολή.

Γιάννης

Να κλείσουν τα πάντα ως τις 01/01/21 Να γίνει ολική απαγόρευση Αμάν ποια

Q

Ετσι! Επειδη ο διχασμος δεν αρκει, επαναφερουν σιγα σιγα την δοκιμασμενη συνταγη του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, για να μας εχουν κλειδωμενους και να μην βλεπουμε τι ορδες ετοιμαζονται να μας στειλουν απο τα προσφυγονησια! 2000 λαθρα ετοιμαζεται να στειλει η κυβερνηση στην ενδοχωρα απο την Λεσβο! Ξερετε απο αυτους που λεγανε οτι δεν θα τους πριμοδοτησουν που εβαλαν την φωτια! Απο αυτους που ο Χρυσοχοιδης ελεγε οτι δεν θα τους επιτρεψει να φυγουν απο εκει. Απο αυτους που ενω ειχαν Κορωνοιο, το σκαγανε και τριγυρνουσαν στο νησι, χωρις κανενας να ενδιαφερεται για την δημοσια υγεια! Θα τους φερουν προς Αθηνα μερια για να κανουν παρεα με τους αλλους που το σκαγανε απο το Ιπποκρατειο και το Σωτηρια και σπερνανε τον Κορωνοιο δεξια κι αριστερα! Κατα τ'αλλα οι επιστημονες με το πολλα πτυχια κοπτονται για τις μαζωξεις στις πλατειες (σε συγκεκριμενες πλατειες, γιατι σε Ισλαμοκαρουμενες ουτε που τους νοιαζει). Πεθαινει κοσμος μεν, πρεπει να νοιαστουμε για την δημοσια υγεια, αλλα δε χαλασε και ο κοσμος αν επιβαρυνουμε την ολη κατασταση με επιπλεον ασυνοδευτα! Δεν εχουν κρεβατια στα νοσοκομεια, αλλα εμεις επιβαλλεται να φερουμε οτι χολερα κυκλοφορει στα νησια μεσα στην ενδοχωρα! Θυμαμαι και εκεινα που ακουγαμε απο τους νησιωτες στις αρχες του χρονου. Τοτε που καποιοι ηθελαν να πανε για μερικες μερες προς τα εκει και αυτοι καλουσαν την κυβερνηση να κλεισει λιμανια για να μην μεταφερει κανεις τον Κορωνοιο στα μερη τους. Αυτοι βεβαια μια χαρα φορτωναν τα αρματαγωγα με λαθρα και τα εστελναν παραμεσα! Παμε για μια επαναληψη με την κυβερνηση να κανει παλι κυρηγματα αλα καρτ!

Το 90% των κρουσμάτων

είναι μετανάστες, οι οποίοι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο κέντρο και στα ΜΜΜ. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και δεν φορούν μάσκες. Σχεδόν το 50% των νοσηλευόμενων στην Αττική είναι μετανάστες. Και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα είπαν οι κ.κ Κούτρας, Φελέκης στο δικό σας ραδιόφωνο πριν τρεις ώρες περίπου. Εσείς εδώ στο site έχετε ακούσει κάτι;

ΑΙΑΣ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ..ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΑΚΙ..Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ..

giorgos.s

Κικιλια,μικρε καραμανλη και κεραμεος, οχι λογια εργα τα οποια θα επρεπε να εχουν ξεκινηση απο το καλοκαιρι.αντε ,δουλεψτε λιγο.

ΛΟΛ

Ποιο sms? Tα παπουδια δεν ξερουν απο αυτα!

Στην αρχή λέγαμε

"Έλα ρε ποια Συνομωσία, πεθαίνουν άνθρωποι". Τώρα βλέπουμε πόσο πλούτισαν αυτοί που έχουν τις εταιρείες τεχνολογίας λόγω των lockdowns και καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν τόσο αθώα τα "κλειστείτε σπίτι σας" , "κάντε ότι σας λέμε" κλπ κλπ

Εξυπνε

Ρε έξυπνε το ότι πλούτισαν 2-3 δεν σημαίνει ότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι ή ότι άλλοι 1000 δεν έχασαν λεφτά! Όχι άλλο κάρβουνο ρεεεε!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης