Μεταναστευτικό - Υπουργείο Μετανάστευσης: Πιλοτική δράση για αποσυμφόρηση της πλατείας Βικτωρίας

Μεταναστευτικό - Υπουργείο Μετανάστευσης: Πιλοτική δράση για αποσυμφόρηση της πλατείας Βικτωρίας

Τι προβλέπει για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες η δράση δίμηνης διάρκειας που προωθούν το υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον ΔΟΜ

viktoria_1
Με σκοπό την αποφυγή συγκέντρωσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε πλατείες της Αθήνας, όπως στην πλατεία Βικτωρίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προχωρούν σε πιλοτική δράση δίμηνης διαμονής αναγνωρισμένων προσφύγων που εξέρχονται από τις δομές των νησιών, έως ότου βρουν πιο μόνιμη στέγη.

Η νέα πιλοτική δράση υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και θα διευκολύνει τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες να φιλοξενηθούν, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφάλειας.

Μετά από τη σημερινή συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Με νέα χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα Helios, να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες, όπως π.χ την Πλατεία Βικτώριας».

Ειδήσεις σήμερα:

NBA: Ο Ντελόντε Ουέστ επέστρεψε στους δρόμους - Ρακένδυτος, ζητά χρήματα από περαστικούς (φωτό)

Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι επόμενες πληρωμές ανά Ταμείο

Κορωνοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα για την πορεία της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης