Βορίδης: Ο Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα
Για συντριπτική ήττα της Τουρκίας σε όλες τις απόπειρες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή
Για συντριπτική ήττα της Τουρκίας σε όλες τις απόπειρες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας μίλησε ο κ. Μάκης Βορίδης στην Βουλή προσθέτοντας πως πλέον ο κ. Ταγίπ Ερντογάν «εκλιπαρεί για διάλογο».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως «πρόβατο σε σφαγή» υποστηρίζοντας ότι έχει επικρατήσει η τουρκική ατζέντα, είπε «Το αίτημα του κ. Ερντογάν πιστεύετε ότι ήταν ο διάλογος; Ο κ. Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα». Σε άλλο σημείο δε, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης: «Αντί να βλέπετε την δράση της Ελλάδας έρχεστε για μικροπολιτικούς λόγους να συνομολογήσετε με όσα λέει ο κ. Ερντογάν. Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα μας κάνει το ένα και θα μας κάνει το άλλο; Και τελικά που κατέληξε; Στον διάλογο με τους δικούς μας όρους. Εσείς το εμφανίζετε ως επιτυχία της Τουρκίας. Αυτό ούτε ο κ. Ερνταγάν δεν τολμάει να το πει στο εσωτερικό του ακροατήριο».
Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε το τελευταίο διάστημα «να χρησιμοποιήσει μεταναστευτικό για να πιέσει Ελλάδα και ΕΕ και απέτυχε οικτρά χάρη στην αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Έκανε ψευδοσύμφωνο με την Λιβύη που δεν έχει παράγει το παραμικρό αποτέλεσμα και καταδικάστηκε από όλους οργανισμούς και δημιούργησε μέτωπα εναντίον της Τουρκίας. Προσπάθησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απέτυχε χάρη στην ενεργή παρουσία του Στόλου μας που την απέτρεψε. Ταυτόχρονα αποξενώθηκε και έρχεστε εσείς κ. Βελόπουλε να εμφανίσετε ως επιτυχία του κ. Ερντογάν τον διάλογο».
Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της χώρας για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποκλειστικά για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε «Εσείς γιατί υιοθετείτε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά; Έχετε ηττοπαθή στάση αν και εμφανίζεστε ως πατριώτες με υψηλό φρόνιμα και μπράβο σας. Όμως γιατί έχετε ερμηνεία ήττας;».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.